Medlemmar: 8700 st.

Arsenals engelska ungdomslandslagsspelare, Kaylen Hinds stod för två mål när U19 besegrade Dortmund på bortaplan.

Seger för U19 i Dortmund

tor 18 sep 2014 kl 10:43

Kaylen Hinds blev hjälte när U19 sparkade igång gruppspelet i UEFA Youth League borta mot Dortmund. Siffrorna skrevs till 2-0 för Arsenal efter dubbla mål från Hinds sida i första halvlek.

Precis som under förra året deltar Arsenals ungdomar även i år i UEFA Youth League. Turneringen spelas parallellt med Champions League och samma lag som A-laget ställs emot möter även ungdomarna på hemma- samt bortaplan. Jämfört med förra året var det ett betydligt yngre och mer oprövat lag som man mönstrade. Tvärtemot A-laget skulle man leverera direkt och även ungdomsmatchen skulle sluta 2-0, denna gång med seger för Arsenal.

Kaylen Hinds blev matchvinnare för The Gunners då han stod för matchens två enda mål under den första halvleken. Den engelska anfallaren öppnade målskyttet i den 14:e minuten efter fint förarbete av Dan Crowley. Hinds gjorde sitt och lagets andra mål strax efter halvtimman var spelad och det efter bra kombinationer med Chris Willock.

Samtliga ungdomslag har startat denna säsong med bra resultat och förhoppningsvis kan det hålla i sig framöver. I nästa omgång väntar Galatasaray U19 hemma på Meadow Park.

Dortmund U19-Arsenal U19 0-2

Mål: 0-1 Hinds (14), 0-2 Hinds (32).

Ryan Huddart – Chiori Johnson, Stefan O´Connor, Elliot Wright, Tafari Moore – Ainsley Maitland-Niles, Gedion Zelalem – Alex Iwobi, Dan Crowley, Chris Willock – Kaylen Hinds.

Avbytare: Steph Mavididi, Tyrell Robinson, George Dobson, Renny Smith, Marc Bola, Ben Sheaf, Brad House.