Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Özil sågades efter matchen i Dortmund.

Wenger: "Fansen ska bara stötta Özil"

fre 19 sep 2014 kl 13:31

Arsene Wenger försvarade stjärnan Mesut Özil på dagens presskonferens och sa fansen inte ska oroa sig för honom utan bara stötta honom.

Mesut Özil fick, som vanligt känns det som, mest kritik efter matchen mot Dortmund i veckan, trots att det var flera Arsenalspelare som var klart sämre.
Tysken har fått utstå en hel del massmedial sågning, både nu och under förra säsongen.
Och det snackas alltid om att han spelas fel av Wenger.

Detta var så klart ett av de mest givna ämnena på dagens presskonferens inför Aston Villa-matchen imorgon.
Och så här sa Arsene Wenger:
- Fansen ska inte vara oroade, de ska bara stötta honom. Jag förstår att man alltid vill att ens bästa spelare ska göra skillnaden i varje match och vi går alla igenom sämre perioder när vi inte är på topp. En klubb ska vara förenad, allt ifrån spelare, fans till direktörer.
Wenger fick också frågan om han använder Özil på rätt position.
- Om man tittar på en "heat map" var han har varit på planen så ser man att han är lite överallt och han har friheten att röra sig fritt när vi har bollen.

- Varför skulle han vara syndabocken? Vi har förlorat en match sedan 1 april. Vi har nyligen kommit förbi en väldigt intensiv period med många avgörande matcher. Vad som är svårt idag att hantera är att alla vet precis allt om allt och bedömer spelare definitivt efter en match. Man måste accepter att fotboll spelas av människor som har ups and downs precis som alla andra.