Medlemmar: 8701 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ingen Koscielny mot Hull.

Skadedrabbat Arsenal måste börja vinna

fre 17 okt 2014 kl 17:33

Landslagsuppehållet är över och Hull City gästar Emirates Stadium. Då har Arsenal siktet inställt på att hitta formen i ligaspelet.

Skadeproblemen fortsätter för Arsenal. Sedan mötet med Chelsea har både Özil och Koscielny åkt på skador. Detta gör det inte lättare för ett Arsenal som är i stort behov av tre poäng på lördag när man tar emot Hull. För att inte konkurrenterna, främst Chelsea, ska få ett för stort försprång gäller det att vinna hemmamatcher som denna.

Arsenal har endast en vinst på de sex senaste ligamatcherna. Senast åkte man på en 0-2 förlust i ligaspelet mot Chelsea. Det har varit många ojämna prestationer och i möten med bättre lag har känslan varit att laget inte riktigt räcker till. Inför mötet med Hull är en av Wengers uppgifter att formera ett fösvar där Chambers är avstängd och Koscielny som sagt skadad. Troligast är att Monreal får vikariera som mittback. Offensivt stör inte skadorna lika mycket då bredden på de positionerna är mycket större.

Hull har inlett säsongen godkänt sett till deras förutsättningar och vann senast mot Crystal Palace med 2-0. Skadelistan är inte i närheten av lika lång som hemmalagets, utan managern Steve Bruce har de flesta spelarna tillgängliga. Väljer Bruce att spela med bägge sina anfallare: Jelavic och Hernandez finns det kvalité som kan skaka om en skadedrabbad Arsenal-backlinje. Nyförvärvet Diamé har visat fin form och är en spelare som på egen hand kan skapa målchanser.

Som så ofta måste Arsenal på pappret ses som förhandsfavoriter. The Gunners har även bra statistik de senaste åren mot Hull. Men nog är det ändå ett bra läge att möta – och skrälla mot Arsenal, med tanke på skadesituationen och den ojämna formen. För Arsenals del gäller det att spelare som nu får chansen även tar den. Wilshere, som visat positiva tendenser den senaste tiden, är en spelare man hoppas kunna lyfta laget i en tuff period som denna.

COYG

Skador och avstängningar

Arsenal: Rosicky åkte på en vadskada under landslagsspelet men bör vara tillgänglig på lördag.Chambers är avstängd i mötet med Hull. Walcott och Gnabry är tillbaka i full träning men inte redo för spel på lördag. Özil, Giroud, Koscielny, Sanogo, Ramsey och Debuchy är skadade och missar matchen.

Hull: Snoddgrass och McGregor är skadade och missar mötet. Elmohamady är tveksam till spel.

Statistik

Arsenal har vunnit de fem senaste ligamatcherna mot Hull.
Tio poäng på de sju första omgångarna är Arsenals sämsta ligastart sedan säsongen 11-12.
Hull är ett av tre lag som gjort mål i alla sina ligamatcher hittills den här säsongen.

Troliga startevlor

Arsenal
Szczesny
Bellerin, Mertesacker, Monreal, Gibbs
Flamini
Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Wilshere, Sanchez
Welbeck

Hull
Harper
Chester, Dawson, Davies
Elmohamady, Livermore, Huddlestone, Diamé, Robertson
Jelavic, Hernandez