Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mertesacker kämpar hårt för att nå toppen igen.

"Jag är nästan tillbaka - men något fattas"

tor 23 okt 2014 kl 14:52

En lång fjolårssäsong med FA-Cupseger och VM-guld. Nu erkänner Per Mertesacker att det tagit tid för honom att komma tillbaka till toppen igen.

Den tyske mittbacken pratade med Evening Standard efter 2-1-segern mot Anderlecht igår kväll.
The Gunners vände underläget till seger på stopptid.
Men spelet fungerade inte.
- Alla vet att vi har haft en tuff start och vårt självförtroende är inte på den nivå vi vill. Karaktären är bra, mentaliteten fotbollsmässigt är bra, men det fattas ett ett par saker. Vårt passningsspel är inte lika bra som förra säsongen. Vi är inte på topp, det är bara att erkänna det. Vi måste vara ärliga mot oss själva och träna hårdare.

Mertesacker har sedan Evertonmatchen startat elva av tolv matcher.
Han fick extra ledigt efter VM-guldet.
Men har haft svårt att komma tillbaka till normal nivå.
- Det är svårt för mig för tillfället. Det var en riktigt lång säsong ifjol. Och att komma tillbaka från VM och få motivationen tillbaka ... Jag är nästa tillbaka, men man kan se att det är något som fattas.

- Vi hade inte ens tid att fira VM-guldet ordentligt. Det är det första. Man inser månad för månad vad som hände. Kanske efter fem eller tio år kan vi förstå vad vi gjorde. Vi kom tillbaka till Berlin, gick upp på scenen, vinkade, visade upp pokalen och sen försvann alla med sina familjer på semester. Det var svårt att komma in i riktig semesterrytm. Återstarten handlar mer om ditt huvud än något annat. Det var verkligen problemet.

- Jag är glad att jag inte skadat mig hittills och att jag klarat mig igenom den farliga perioden. Jag är verkligen glad att jag är fit och redo för en ordentlig fight under vinterperioden.