Medlemmar: 8782 st.

Här chippar Alexis in 0-1 bakom Vito Mannone.

Alexis stekhet - sänkte Sunderland

lör 25 okt 2014 kl 18:00

Dubbla mål från Alexis Sanchez gav Arsenal veckans andra trepoängare. Först slarvade Wes Brown - sen bjöd Vito Mannone på det andra målet.

Arsenal tog första segern i ligan på en månad efter att Alexis Sanchez skickligt utnyttjat två bjudningar från Wes Brown och förre Arsenalmålvakten Vito Mannone. Tre tunga poäng, men dessvärre drabbades laget av ännu en skada då Kieran Gibbs haltade ut i den andra halvleken. Wenger gjorde tre förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Anderlecht. Oxlade-Chamberlain klev in på mittfältet på bekostnad av Ramsey medan Arteta var tillbaka på plan i avstängde Wilsheres frånvaro. Szczesny var tillbaka i målet efter avstängningen i onsdags.

Arsenalspelet stämde under den första halvleken bättre än vad det gjorde i Bryssel, och offensivt sett vaskade The Gunners fram några hyfsade målchanser, bland annat hade Welbeck ett farligt skott från distans. När första målet kom var det en rejäl bjudning. Brown bröt ett uppspel från Mertesacker men när mittbacken skulle passa bollen till Mannone men fick inte träff och Sanchez tog bollen. Chilenaren löpte kvickt ifrån mittbacken och svarade sedan för ett klassavslut när han kyligt chippade bollen över den utrusande Sunderlandmålvakten.

I andra halvlek kontrollerade Arsenal matchen. Sunderland var aldrig riktigt nära att kvittera då Szczesny hade bra koll på avsluten. Enda gången det blev oroligt var när polacken inte hade koll på straffområdeslinjen och valde att nicka bort en boll han hade kunnat ta med händerna. Den gick till Van Aanholt som hade möjlighet att placera in bollen i öppet mål från vänsterkanten, men hans avslut gick utanför.

Arsenal hade ett antal kontringar under din sista tiominutersperioden och hade flera chanser att avgöra. Felbeslut i de avgörande lägena gjorde dock att matchen inte avgjordes. Till slut fick Sunderlandförsvaret hjälpa Arsenalspelarna att avgöra matchen. En hemåtpass i trångt läge stressade Mannone och när Sanchez stressade honom fick italienaren inte kontroll på bollen. Alexis fick tag på bollen och tråcklade in 2-0. Game, set, match.