Chamberlain gjorde engelsmännens första mål på Celtic Park.

"Oxen" nätade mot Skottland

tis 18 nov 2014 kl 23:58

England gästade Skottland och man gjorde det med tre Arsenalspelare från start. Jack Wilshere startade centralt på mittfältet, Alex Oxlade-Chamberlain på en kant samt Danny Welbeck på topp.

Det var också ett Arsenalsammarbete som gav England ledningen i den 32:a matchminuten. Wilshere hittade Oxlade-Chamberlain med en alldeles fantastisk passning och The Ox gjorde inget misstag när han nickade in 1-0 för England.

Tidigt i andra halvlek gjorde sedan Wayne Rooney 2-0. Även det målet var Wilshere inblandad i.
I den 67:e minuten klev Welbeck av och ersattes av Raheem Sterling. I samma veva så bytte Kieran Gibbs av Luke Shaw. Drygt tio minuter senare blev målskytten Alex Oxlade-Chamberlain utbytt mot Rickie Lambert.
Skottland reducerade till 1-2 i den 83:e minuten men Wayne Rooney gjorde sitt andra och Englands tredje mål bara två minuter senare.

Ytterligare två minuter senare blev Jack Wilshere tredje Arsenalspelare för dagen att bli utbytt.
Fler mål blev det inte och matchen slutade alltså 3-1 till England. Värt att notera är också att Theo Walcott och Calum Chambers var med i truppen men fick ingen speltid.