Revansch mot Dortmund - Calum och Alexis firar

Revansch mot Dortmund - Arsenal vidare

ons 26 nov 2014 kl 22:59

Arsenal är vidare till åttondelsfinal i Champions League. Efter nästan en månad utan vinst avslutades november i dur.

Efter kollapsen mot Anderlecht och förlusterna mot Swansea och Manchester United var det ett pressat Arsenal som tog emot Dortmund. Mål av Sanogo och Alexis tog Arsenal till en bekväm seger och The Gunners är därmed klart för avancemang till spel i Champions League efter nyår. Nya orosmoln uppstod dock när Arsenal drabbades av nya skador i slutet av matchen.

Arsenal kom till spel utan skadade Szczesny och Wilshere. Även Welbeck saknades oväntat i startelvan. Martinez var tillbaka som vikarie i kassen medan Cazorla kom in på mittfältet och Sanogo på topp. Giroud, som gjorde comeback efter sin fotskada i lördags, finns som bekant inte med i Arsenals Champions League-trupp för gruppspelet och var därför inte tillgänglig.

Det var nog många som lyfte på ögonbrynen när det stod klart att Sanogo gick in i startelvan medan Podolski snällt fick finna sig i att sitta på bänken igen. Den förvåningen var dock ingenting mot den som uppstod då den franske anfallaren gjorde 1-0 efter bara en dryg minuts spel. Han väggpassade tekniskt skickligt med Cazorla i straffområdet innan han sprang till sig ett friläge och kunde placera in bollen mellan benen på Weidenfeller i Dortmunds mål. Äntligen fick Sanogo göra sitt första mål för Arsenal i en tävlingsmatch.

Bortsett från målet skapade Arsenal inte några superchanser, även om spelet stundtals var bra. Gästerna hade några farligheter och närmast kom Mkhitaryan som fick ett fint läge, men Martinez avvärjde med en riktigt bra parad.

Andra halvlekens första stora chans förtjänade ett bättre öde. Arsenal kom, tio minuter efter paus, i en halvkontring och Alexis fick fram bollen till Oxlade-Chamberlain. Engelsmannen tog emot den tjusigt och skickade sedan iväg en halvvolley som såg ut att dyka in i mål, men bollen gick istället i ribban.
Några minuter senare kom 2-0 ändå. Efter kamp på mittlinjen fick Arsenal tag i bollen och Cazorla vände spelet till Alexis som bröt in från vänsterkanten. Chilenaren fick ingen riktig press mot sig och svarade då för ett alldeles strålande avslut. Med högerfoten skruvade han bollen runt bortakeeperns händer och in i mål vid den bortre stolpen.

Dortmund testade Martinez med några långskott under den halvtimme som återstod av matchen, dock utan att argentinaren behövde anstränga sig alldeles för att rädda och han fick hålla sin första nolla i Arsenaltröjan. Hemmalaget kontrollerade spelet - och med matchen mot Anderlecht i färskt minne vad det precis vad vi hade hoppats på efter 2-0-målet. Den som fick jobba hårdast under slutet av matchen var Arsenals fysio Colin Lewin som fick ta hand om både Arteta och Sanogo då bägge spelarna tvingades utgå med skador.