Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Manuel Pellegrinis Manchester City är nu fem poäng efter Chelsea i ligatoppen.

Pellegrini: "Det var inte straff"

sön 18 jan 2015 kl 20:46

Manchester City tappade viktig mark i toppstriden när Arsenal vann med 2-0 på Eastlands. Tränaren Manuel Pellegrini var inte nöjd - och tyckte The Gunners straff var feldömd.

Hemmalaget hade ett stort bollinnehav i början av dagens toppmöte - men skapade väldigt lite.
Arsenals försvar var vattentätt.
Och Citytränaren Manuel Pellegrini tyckte att den straff som The Gunners fick mitt i halvleken förändrade matchen - och var feldömd.
- Det var två orsaker som jag ser det (till förlusten). Det första var straffen. Den förändrade matchen. Jag tycker inte att det var straff, men det var onödigt att gå dit. Innan straffen spelade vi och hade kontroll runt deras straffområde. Arsenal hade egentligen inga klara chanser under hela matchen. De gjorde två mål på fasta situationer, en straff och en frispark. Men vi var inte kreativa nog. Vi hade stort bollinnehav, men skapade väldigt lite, säger Pellegrini till Sky.

När reportern ber honom förklara vad han menar med att det var onödigt svarar Pellegrini:
- Kompany gav Monreal möjligheten att filma, det är det jag menar när jag säger att det var onödigt. Jag säger inte att det var ett stort misstag av domaren, men jag tycker inte att det är straff.

Citytränaren pratade mycket om sitt lags oförmåga att vara kreativt. I övrigt tyckte han att City gjorde en godkänd insats.
När han tillfrågades om det kunde vara så att Arsenal mycket bra defensiva spel var en stor faktor i det att City inte kunde skapa chanser sa Pellegrini:
- Självklart ger jag credit till laget som vinner. De spelade bra, kompakt och gav oss små ytor att spela på.