Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Özil leda Arsenal vidare i cupen?

Özil tillbaka - starkare än innan

lör 24 jan 2015 kl 11:42

Mesut Özil förväntas starta FA-cupmötet med Brighton imorgon söndag. Tysken har tränat sig starkare under det tre månader långa skadeuppehållet.

TROLIG ELVA

Ospina
Chambers, Koscielny, Mertesacker, Gibbs
Rosicky, Flamini, Ramsey
Walcott, Giroud, Özil

Arsenal reser den korta biten ner till sydkusten imorgon för att ta sig an Brighton & Hove Albion i FA-cupens fjärde omgång.
Tyske Mesut Özil var visserligen tillbaka i truppen mot Manchester City -  men fick se 2-0-vinsten från bänken.
Nu lär han starta - det hintade Arsene Wenger om på presskonferensen i veckan.

Wenger pratade också om världsmästarens aktiviteter under skadeuppehållet. Han linkade av mot Chelsea i oktober.
Och har haft god tid att både läka skadan - och träna upp sig.
- Han har kört hårt och tagit tillfället i akt och blivit starkare. Det har man mer till när man är skadad. Mesut har varit i gymmet varje dag och när man inte spelar matcher och är trött av det finns tiden till det. Dessutom ser man bättre ut i spegeln, säger Wenger.

- Det handlar inte alltid bara om ren styrka när du spelar fotboll. Det är mer när du slår på din styrka i kombination med din tajming. Ta Claude Makelele till exempel. Han var inte ett monster. Men när han gick in i närkamperna hade han tekniken att utnyttja sin styrka på ett väldigt effektivt sätt. Det är teknik mer än kraft.
- Spenderar man för mycket tid i gymmet så dödar det ens koordination och man blir stel. Att vinna en duell handlar mycket flexibilitet och koordination, att använda sina muskler vid rätt tillfälle och på rätt sätt. Det handlar inte om att lyfta vikter, fortsätter Wenger.

Wenger tror att Özil kommer att komma tillbaka starkare - men har inte klurat ut var han använder tysken bäst.
- Det är en bra fråga. Jag ser honom bakom anfallaren eller på kanten ... där han inte gillar att spela.
-Vi har stor flexibilitet i vårt lag när du spelar på kanten så du kan gå inåt i planen. Normalt sett har vi en spelare som är uttalad ytter och en som är mer av en mittfältsspelare på kanterna. Innan var det Santi Cazorla vid många tillfällen, men nu vet jag inte. Jag har inte bestämt än hur vi kommer spela.