Medlemmar: 8777 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får Arsenal jubla med en ny cuptriumf på Wembley i vår?

Drömläge för Arsenal i FA-cupen

sön 25 jan 2015 kl 11:40

Toppklubbarna åkte ut en efter en igår. Idag kan Arsenal ta sig vidare till femte omgången av FA-cupen - och står nu i fyra gånger pengarna att vinna hela turneringen.

Drygt 75% av BBC:s tittare röstade igår kväll fram Bradfords 4-2-seger på Stamford Bridge som tidernas skräll i FA-cupen. Premier League-ettan ledde med 2-0 - men The Bantams (från League One) gick upp till 2-2 och sista tio minuterna sköt de både 3-2 och 4-2 och avancerade.
Men det var inte den enda skrällen igår.
Middlesbrough tvålade till Manchester City, i Manchester, och vann snyggt med 2-0.
Och på White Hart Lane tog Spurs FA-cupäventyr slut när Michel Vorm kastade in Leicesters segermål på stopptid.

Lägg sedan till att Cambridge tvingade fram omspel mot Manchester United i fredags och i gårdagens sena match kunde inte Liverpool besegra Johan Mjällbys Bolton. Matchen på Anfield slutade 0-0 och även där väntar omspel.
Som grädde på moset så åkte även Southampton ut. Yaya Sanogo gjorde sitt första Crystal Palace-mål. Alan Pardews lag vann med 3-2 på St Marys och de andra två Palacemålen gjordes av den förre Arsenalspelaren Marouane Chamakh.
Detta innebär att fem av de tio bästa lagen i Premier League är ute ur turneringen redan nu i och med att även Swansea är borta. De förlorade borta mot Blackburn.

Arsenal äntrar den fjärde omgången idag när man tar sig an Brighton på bortaplan. The Gunners mötte Albion för två säsonger sedan i cupen och vann då med 3-2 på bortaplan.
Arsene Wengers manskap reser till sydkusten med gott självförtroende efter den fina segern mot Manchester City förra helgen.
-Att besegra Manchester City höjer stämningen och självförtroendet i truppen, men det ställer också krav på att vi ska göra om prestatonen. Det är det som kommer visa sig mot Brighton, säger Wenger.

Skadeläget i The Gunners har ljusnat rejält och Wenger har antytt att både Theo Walcott och Mesut Özil kommer att starta matchen.
- Som ni såg mot City så hade vi en väldigt stark bänk och många av dem kommer att spela mot Brighton. Men det kommer att bli en A-lagstrupp, en topptrupp, säger Wenger.

LAGEN SOM ÄR VIDARE TILL FEMTE OMGÅNGEN:

Blackburn, Crystal Palace, Bradford, Derby, West Bromwich, Reading, Leicester, Middlesbrough.

Omspel väntar i följande matcher:
Man Utd v Cambridge
Bolton v Liverpool
Fulham v Sunderland
Sheffield Utd v Preston

Kommande matcher:
Idag:
Bristol CIty v West Ham (15:00)
Aston Villa v Bournemouth (16:00)
Brighton v Arsenal (17:00)
Imorgon:
Rochdale v Stoke (21:00)

Lottningen till den femte omgången är imorgon måndag 20:20 och sänds live på Viasatsport.se.