Medlemmar: 8806 st.

Cazorla sköt ledningsmålet på straff när Arsenal vann på Selhurst Park.

Stolpen räddade tre poäng

lör 21 feb 2015 kl 18:08

Arsenal besegrade Crystal Palace på bortaplan. Segern satt dock hårt inne - på övertid var hemmalaget en hårsmån från att kvittera.

Arsene Wenger förändrade startelvan en hel del jämfört med matchen mot Middlesbrough för en vecka sedan och främst i de bakre leden. Ospina var tillbaka i målet medan Monreal och Mertesacker kom in i backlinjen. På mittfältet var Coquelin tillbaka på bekostnad av Flamini.

Det var en aggressiv och intensiv inledning av matchen där hemmalaget hade mest boll. Arsenal gjorde dock matchens första mål tämligen omgående. Det kom i den sjunde minuten efter att anfallarna hade pressat Palace försvar högt och bollen landat hos vänsterbacken Souare. Där utmanade Welbeck honom och kom före Palace-spelaren innan han fick in bollen i straffområdet. Souare hängde inte alls med och försökte bryta, men Arsenalanfallaren var för kvick och kapningen var odiskutabel - straff.

Cazorla har varit säkerheten själv från straffpunkten den här säsongen och gjorde inget misstag nu heller. Han lurade bort Palace-målvakten Speroni och rullade kyligt in 1-0.

Efter målet var det återigen mest Palace. Laget höll högt tempo och fortsatte vara spela aggressivt och var då och då nära att skapa farligheter. Arsenalförsvaret släppte dock inte till några riktiga målchanser. Bortalaget stack emellan med kontringsförsök, men hade märkligt svårt att hålla bollen inom laget under första halvtimmen.

När halvtid närmade sig orkade inte Crystal Palace spela med samma intensitet så då fick Arsenal bättre koll på spelet. Passningarna började sitta och hemmalaget fick jaga boll och även om målchanserna inte radades upp kändes The Gunners farligt så fort Palace-målet var i närheten.

I den 45:e minuten kom Arsenals andra mål. Alexis hittade Welbeck som kom i en diagonallöpning bakom backlinjen och engelsmannen sköt ett skott som Speroni räddade. På returen kom Giroud först och i kamp med försvarare stötte han in bollen i mål. Det var fransmannens 50:e mål i Arsenaltröjan.

Inledningen av andra halvlek påminde om inledningen av matchen. Palace hade mest boll och försökte dra upp ett högt tempo, men skapade mest hörnor. Arsenal fick, mitt i hemmapressen, ett mycket bra tillfälle att punktera matchen. Özil fick ett en-mot-en-läge på Palaces planhalva och lyfte bollen över försvararen innan han serverade Alexis som kom i en fin löpning in i straffområdet och fick friläge. Chilenarens chipp över Speroni smet dessvärre precis utanför stolpen.

Arsenal fokuserade mest på försvarsspel då Palace intensiva offensiva satsning fortsatte prägla matchen under halvleken. Försvarsspelet fungerade dock bra över hela planen och hemmalagets chanser var fortsatt lätträknade. Den första riktigt farliga chansen kom sedan Palace fick en frispark ett par meter utanför straffområdet med dryga kvarten kvar. Puncheon tog hand om den och skruvade den just utanför stolpen.

Det såg ut som att Arsenal skulle klara ut anfallsstormen, och Wenger försökte också täppa till med defensiva byten. I den fjärde tilläggsminuten sprack dock nollan då Murray skyfflade in bollen i röran framför mål efter en hörna. Någon minut senare var Murray någon centimeter från att kvittera då han kom före Ospina på ett inlägg efter passivt försvarsspel av Arsenal. Hans nick gick dock i stolpen och returen landade i Arsenalmålvaktens famn. Otäckt nära två tappade poäng för Arsenal, men idag räckte det till seger.