Medlemmar: 8807 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger myser över tre säkrade poäng på Selhurst Park.

Wenger: "Hemmaplan blir avgörande"

lör 21 feb 2015 kl 19:13

Arsenal besegrade Crystal Palace med 2-1. Arsene Wenger säger efter matchen att han är nöjd med Arsenals trend i ligan.

Precis som alla andra satt Arsene Wenger med hjärtat i halsgropen då Crystal Palace-inhopparen Glenn Murray nickade i stolpen i matchens slutskede.
- Jag tänkte, med min erfarenhet, “inte igen!” för vi har varit med om att släppa in sena mål förr. Vi hade en del tur idag, men vi kämpade bra mot ett Palace-lag som spelade fysiskt. Vi behövde spela som en enhet för att få tre poäng, säger Arsenalmanagern till Viasat Sport.

Wenger är nöjd med Arsenals utveckling under de senaste månaderna.
- Vi spelade bra över hela planen och vi visar upp kontinuitet i vårt spel. Om man tittar på hur många poäng vi har tagit på de senaste tio matcherna så är det positivt. Stämningen i laget är god och de skadade spelarna kommer tillbaka. Vi har ett offensivt lag men har blivit mer stabilt bakåt. Vi kan göra mål från många olika positioner, så vi behöver hålla nollan och det blir vi bättre på.

Idag tappade Chelsea poäng mot Burnley medan Manchester United förlorade mot Swansea, vilket innebr att Arsenal avancerar i tabellen.
- Det är positiva resultat för vi vill ta in mark på Chelsea samtidigt som vi har varit närmast United i tabellen. Nu är vi förbi United. Vi har spelat två matcher mer på bortaplan så nu handlar det om hur starka vi är på hemmaplan.

På onsdag är det dags för Åttondelsfinal i Champions League då Arsenal möter Monaco, klubben som Wenger vara manager för mellan 1987 och 1994, på Emirates Stadium.
- Det är lite speciellt för mig för jag har tillbringat 25 år i Arsenal och Monaco, men det är främst en möjlighet för oss att gå vidare till kvartsfinal så jag kommer fokusera på mitt jobb. Jag har tillräckligt med erfarenhet för att göra det. Spelarna vill avancera i slutspelet, men vi vet att vi möter ett bra lag som vann sin grupp med tolv poäng så vi måste prestera bra på onsdag kväll.