Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får vi se Wenger le även efter matchen ikväll?

Wenger: "Jag vet inte om vi är favoriter"

ons 25 feb 2015 kl 11:11

Fansen jublade över lottningen och enligt spelbolagen är The Gunners storfavorit att gå vidare. Men Arsene Wenger tonar ner förväntningar inför första CL-mötet med Monaco.

Arsene Wenger ställs ikväll mot sin gamla klubb Monaco när slutspelet i Champions League drar igång för Arsenals del.
Fransmannen tränade klubben mellan 1987 och 1994 innan han spenderade ett par år i Japan.
1996 blev 65-årige Wenger tränare för Arsenal.
- Det var i början av min karriär och jag är tacksam för att Monaco gav mig den chansen, säger han.

När lottningen gjordes ansåg de flesta att det var en kanonlottning för Arsenal och spelbolagen är eniga om att The Gunners är favoriter att ta sig vidare.
Men Wenger delar inte den uppfattningen.
- Jag vet inte om vi är favoriter eller inte. För mig är detta en 50/50-match. Varje gång vi spelat har det var hårda vinster, alltid ett måls skillnad. Man måste jobba hårt. De senaste fyra åren har vi två gånger åkt ut direkt mot laget som senare vann turneringen. Vad vi har lärt oss, oavsett om det handlat om ett mål eller ett bortamål, är att varje minut är väldigt viktig i de här matcherna. Vi vill så klart gå vidare, säger han.
- De senaste fyra åren har vi alltid varit frustrerade när vi åkt ut för vi har släppt in mål hemma tre gånger under de första 30 minuterna. De målen har skickat ut oss. Vi har lärt oss av det och det ska vi visa mot Monaco.

Monaco vann sin grupp på elva poäng - målskillnaden var 4-1 på sex matcher!
- De har ett bra försvarsspel och det kommer vi säkert att få se nu också och de är väldigt bra på att kontra, säger Wenger.

I den franska ligan parkerar Monaco på en fjärdeplats - elva poäng bakom serieledande Lyon.