Medlemmar: 8781 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger var belåten att Arsenal kom tillbaka snabbt.

Wenger: "Vi är stolta över hur vi svarade upp"

sön 1 mar 2015 kl 22:56

Arsenal tog en mycket viktig seger mot Everton - och Arsene Wenger hyllade sättet The Gunners tog sig tillbaka på efter förlusten mot Monaco.

Var det här lugnet efter stormen?
- Vad som var väldigt viktigt idag var att vi mentalt svarade upp tillsammans och det gjorde vi. Det är vi stolta över. Vår defensiva koncentration var på en högre nivå idag jämfört med hur det var i onsdags. Vi vet att vi spela bättre med boll, men det var viktigt för oss att vi svarade upp med en vinst. Vi fixade det och det är det inte alla som klarar efter en sådan besvikelse som i onsdags. Det var viktigt för oss idag och för resten av säsongen, sa Wenger till Arsenal.com.

Om Olivier Giroud?
- Det var ett bra mål, han svarade upp bra och jag är inte bara glad för hans mål utan också för den arbetsinsats som han visade från första till sista minut.

Var du frestad att vila Giroud?
- Nej, han är en viktig spelare i boxen med sin närvaro i anfallet och även defensivt. Det som oroade var om han skulle orka i 90 minuter. Jag plockade av honom efter en timme senast, så allt detta var viktigt för mitt beslut.

Uppfattas det som att laget saknar ledare?
- Santi Cazorla gjorde en bra match, våra försvarare också. Jag kan förstå att vi får den här sortens kritik efter matchen eftersom det såg ut som det, men det är inte permanent. Vi ville nog göra lite för mycket skillnad i första matchen mot Monaco och glömde bort att tillsammans försvara oss som en enhet. Det gjorde vi idag och det var viktigt att få självförtroendet tillbaka.

Om Gabriels match?
- Han gjorde en bra match som gör en hoppfull. Han blev nog överraskad av intensiteten i närkamperna någon gång, men gjorde en mycket bra tackling på Lukaku i första halvlek. Han är väldigt fokuserad, hög koncentrationsnivå och är snabb.

Kan Arsenal fortfarande höja sig?
- Det beror på vad man menar med höja sig. Vi har tre poäng mer än förra veckan och tittar man på vårt facit i ligan sedan november tycker jag att vi är i en bra position. Vi kan få bättre flyt , men idag var det en seger vi siktade på först och främst.