Medlemmar: 8783 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Giroud har en bra säsong bakom sig - men ändå ifrågasatts.

"Man måste klara av att hantera pressen"

tor 30 apr 2015 kl 11:10

Olivier Giroud säger att dagens idrottsmän måste vara kapabla till att hantera pressen utifrån om man vill ta sig till den absolut högsta nivån.

Den franske anfallaren har en bra säsong i Arsenal med 18 mål på 30 matcher hittills, men efter en tuff kväll mot Monaco i Champions League hamnade han plötsligt i fokus.
28-åringen svarade med att göra mål i matchen efter mot Everton, och är glad att motbevisa tvivlarna.
- Jag visste att alla skulle hålla ett extra öga på mig på den matchen, jag gjorde mitt bästa och jag är glad att det gav utdelning till slut, säger han till Arsenal Player.
- Jag tackar vår tränare för att han gav mig chansen att visa vad jag kan. Jag är nöjd med hur det utvecklade sig och lättad efter matchen så kritikerstormen inte blev ännu värre.

Giroud har även fått utstå negativ kritik från Arsenallegendaren Thierry Henry som efter Chelseamatchen sade att Arsenal aldrig kommer att vinna ligan med fransmannen som förstaanfallare.
- Nuförtiden måste du kunna hantera en sådan press utifrån. Det är mycket mer media och sociala medier nu. Annat var det på 90-talet. Men både jag och resten av grabbarna i laget gillar denna pressen. Det håller oss alerta och viljan att hela tiden vinna.

Anfallaren, med 9 mål på 36 matcher för Frankrike berättar vidare om vad han gör för att hantera dagens press som fotbollsspelare.
- När det gäller sociala medier och liknande försöker jag hålla en distans, både till de bra stunderna och de mindre bra stunderna. Man hade blivit knäpp till slut om man läst allt. Allting förstärks när du spelar en bra match och allting förstärks när du gör en dålig match. Allting du gör ifrågasätts och det är något du får leva med som idrottsman.