Medlemmar: 8781 st.

Alexis gjorde två av Arsenalmålen

Happy St Totteringham´s day

mån 4 maj 2015 kl 22:55

Efter förra omgångens trista 0-0-match mot Chelsea spelade Arsenal ut hela registret mot ett Hull som inte hade något att sätta emot. Två mål av Alexis Sanchez och ett av Aaron Ramsey gjorde att matchen var avgjord redan i halvtid.

Arsenal kom till spel med samma lag som i det oavgjorda mötet med Chelsea förra söndagen. Till skillnad mot den tillknäppta matchen mot Chelsea satte Arsenal hög fart direkt i bortamötet med Hull.

Det dröjde dock dryga kvarten innan de första riktigt bra chanserna kom för bortalaget. Först var det Alexis Sanchez som med ett distansskott tvingade Steve Harper i Hulls mål att släppa en farlig retur. Därefter fick Arsenal ett fint kontringsläge. Mesut Özil stod för ett fint förarbete men väl inne i straffområdet var det fel man, nämligen Francis Coquelin, som fick bollen. Kort efter medförde en vårdslös tackling av Tom Huddlestone att Aaron Ramsey tvingades linka av planen. Ramsey kom dock in igen även om linkandet fortsatte en bra stund.

I den 28:e minuten tilldelades Arsenal ett bra frisparksläge efter att Sanchez vräkts omkull för andra gången inom loppet av några minuter. Alexis tog själv hand om bollen och placerade via Michael Dawsons huvud in den bakom en ställd Harper i Hullmålet.

Fem minuter senare slog Santi Cazorla till med en fantastisk krossboll till en djupledslöpande Ramsey. Ramsey, som alltså slutat linka, tog ner bollen och avslutade, via benet på Hullförsvararen, in bakom en förtvivlad Harper i Hullmålet.

Arsenal släppte efter det på alla tänkbara handbromsar och kom i attack efter attack under slutet av den första halvleken. Det var god rörelse i bortalaget i kombination med fint passningsspel. Halvleken avslutade med en fin djupledspassning från Alexis som enkelt rundade den utrusande Harper och rullade in bollen till 3-0 och även säsongens fjärde mål mot Hull.

Tio minuter in i den andra halvleken kom Hulls reducering. Domare Lee Mason friade helt när David Meyler, tillbaka efter avstängning, hoppade in med sträckt ben och eftersläpande knä mot Laurent Koscielny i en duell utanför Arsenals straffområde. Hull tog tag i bollen och fick in ett inlägg som Quinn nickade in bakom David Ospina.

Annars var det ett Arsenal som fortsatte med den fina anfallsfotboll som avslutade den första halvleken och det var framförallt Mesut Özil som stod för de riktiga läckerbitarna. I den 68:e minuten byttes Ramsey ut och in kom Jack Wilshere, för sina första minuter sedan hemmamötet med Manchester United i november. Det märktes direkt att Wilshere var på spelhumör när han drev bollen mot mål ändå tills han blev bryskt stoppad av Dawson, som på något sätt lyckades undvika det gula kortet.

Med fem minuter kvar rullade Arsenal ut Hull på nytt. Efter fin klapp-klapp-fotboll avslutade Wilshere ett inlägg som Dawson satte ut plocken för att rädda från att hitta fram till nätmaskorna. Lee Mason valde återigen att fria. Allt som allt var det en väldigt väl genomförd match av Arsenal som spelade fin anfallsfotboll och även hade bra kontroll under hela matchen.