Medlemmar: 8809 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får Wenger le igen på Old Trafford?

Vinst ger direktplats till Champions League

sön 17 maj 2015 kl 11:14

Upprepar Arsenal FA-cupsuccén på Old Trafford i eftermiddag är en topp tre-plats klar. Arsene Wenger ser det som mycket viktigt.

Arsenals oväntade förlust i måndags hemma på Emirates Stadium bjöd till viss del in Manchester United i racet om en direktplats till Champions League.
Men The Gunners har fördelen av att bara ha spelat 35 matcher.
Och en seger på Old Trafford gör att racet är avgjort.

United har 68 poäng med 36 spelade matcher. Arsenal har 70 med 35 matcher. Och även om Arsenal skulle förlora idag så har man allt i egna händer. United kan som mest få ihop 74 poäng.
Arsenal kan vid torsk i eftermiddag ändå få ihop 76 om det blir segrar mot Sunderland och West Bromwich i avslutningsveckan.

Men för Arsene Wenger är det viktigt att få topp tre-placeringen klar så snabbt som möjligt.
-Det är viktigt för säsongsförberedelserna att inte ha den stressen (av att behöva kvala till Champions League) hängande över dig när du startar upp. Pressen av att inte kvalificera sig är massiv. Vi vet vad det innebär och vi vet att det är trixigt då man kan få möta lag som är mitt i säsong och det blir alltid dramatiska konsekvenser om du inte kvalificerar dig, säger Wenger.

The Gunners har lyckats fixa kvalspelen varje gång det behövts.
Förra säsongen mot Besiktas tack vare Alexis balja.
Men att behöva dra igång säsongen med mycket viktiga matcher i augusti är något Wenger gärna slipper.
- Det är ännu viktigare nu när landslagsspelen tar ännu mer tid och tvingar dig att starta säsongerna med spelare borta. I somras, till exempel, tvingades vi spela matcherna mot Besiktas utan Mesut Özil och Per Mertesacker som var lediga efter VM, säger fransmannen.

I sommar kan Arsenal tvingas att vara utan Alexis Sanchez som avslutar säsongen med Copa America som inte avslutas förrän 4 juli och sedan ska på semester.
Men Wenger hoppas som sagt slippa oroa sig för ett nervöst CL-kval.
- Vi är topp fyra och siktar på att sluta så högt som möjligt. Sedan får vi ta konsekvenserna sedan, säger han.