Medlemmar: 8707 st.

Theo Walcott hoppade in och låg bakom kvitteringen som gav en viktig poäng i jakten på andraplatsen.

Theo räddade kryss för svagt Arsenal

sön 17 maj 2015 kl 19:04

Arsenal brukar ha det kämpigt på Old Trafford och dagens match var inget undantag. Trots dåligt spel kom dock Arsenal tillbaka från underläge och klarade oavgjort mot Manchester United.

Arsene Wenger verkar ha hittat sin favoritstartelva. Samma spelare som startade i de fem senaste ligamatcherna, inklusive förlusten mot Swansea i måndags, fick förnyat förtroende. Till och med bänken var identisk med hur det såg ut mot The Swans.

Första kvarten genomfördes i högt tempo och båda lagen spelade med hög press, vilket ledde till att ytorna blev små. Hemmalaget hade mest boll inledningsvis och fick också första chansen sedan Qocuelin fällt Mata utanför straffområdet. Den efterföljande frisparken sköt spanjoren visserligen förbi muren, men Ospina hade inga problem med att greppa bollen.

Arsenal fick inte till det offensiva spelet och var bara nära att skapa chanser. United hade mer spel framåt och gjorde också matchens första mål. Arsenal var passivt på högerkanten och Young tog sig enkelt förbi Bellerin och slog ett inlägg som gick mot bortre stolpen där en omarkerad Ander Herrera möte på volley och placerade in 1-0. Dåligt försvarsspel rakt igenom av Arsenal.

Arsenal gjorde en svag första halvlek och att United ledde i halvtid var klart rättvist. The Gunners passningsspel var minst sagt dåligt samtidigt som målchanserna lyste med sin frånvaro. Någonting var tvunget att hända i andra halvlek.

I inledningen av andra halvlek var Arsenal bättre än före vilan och skapade också mer offensivt. Alexis fick ett skottläge på volley bara ett par minuter in i halvleken, men skickade bollen över. Efter en dryg timmes spel hade även Giruod ett läge sedan han vänt bort sin försvarare i straffområdet, men De Gea i Unitedmålet var bra ute och räddade.

I den 70:e minuten var Ramsey nära att spräcka Arsenals nolla sedan Alexis hittat honom bakom Uniteds backlinje. Mittfältaren var före De Gea som rusade ut och kom också förbi spanjoren, men Rojo jobbade hem bra och fick undan bollen innan Ramsey kunde avsluta.

Wenger bytte in Walcott och Wilshere i ett försök att skapa mer framåt och bytet gav resultat. Med knappt tio minuter kvar hittade Ramsey Walcott på högerkanten och engelsmannen försökte få in bollen framför mål. Bollen tog dock på Unitedförsvararen Blackett och styrdes in i mål bakom Valdes, som hade ersatt skadade De Gea i målet. Det återstår att se om Walcott tilldelas det målet - oavsett vilket var det kvitterat.

United försökte flytta upp i slutet av matchen, och fick en bra chans som inhoppande van Persie sköt över. Arsenal hade några kontringar som såg småfarliga ut, men hotade inte Valdes mer.

Det var knappast säsongens insats av Arsenal, men det räckte till en poäng. Nu behöver Arsenal bara en poäng på de två sista matcherna för att i praktiken säkra spel i Champions League nästa säsong då United är två poäng bakom i tabellen och har sju måls sämre målskillnad jämfört med Arsenal.