Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal har tappat formen - lämnade Emirates mållöst igen.

Arsenal nollades - för tredje hemmamatchen i rad

ons 20 maj 2015 kl 22:48

Arsenal misslyckades med att definitivt säkra tredjeplatsen. Sunderlands defensiv blev för svår att överlista och matchen slutade mållöst.

För första gången sedan Sundsvall brann valde Wenger att förändra startelvan. Gibbs ersatte Monreal och Wilshere var äntligen tillbaka från start till förmån för Coquelin.
Arsenal dominerade matchen fullständigt under den första halvleken - bollinnehavet var över 70 procent. Sunderland kom till Emirates för att försvara den poäng de hade med sig, och Arsenal fick finna sig i att möta ett kompakt bortalag som backade hem och inte tog några chanser.

Trots ett tight försvarsspel från Sunderlands sida lyckades Arsenal vaska fram en del chanser. Tidigt i matchen skickade Bellerin in ett lågt inspel framför mål, men en försvarare hann emellan innan Giroud fick tag i bollen. Özil fick skottläge på volley, men skickade bollen någon meter över från svår vinkel. Alexis testade från distans, men Pantilimon hade inga större problem att freda sitt mål.
Sunderland inledde andra med två farliga chanser. Först fick Fletcher ett friläge och en halv minut senare rann van Aanholt igenom, men Ospina avvärjde både lägena. I det andra straffområdet skickade Giroud in ett chansinlägg som studsade på ribban och gick ut till inspark.

Tio minuter in i halvleken hittade Bellerin Giroud med ett lågt inlägg. Fransmannen skarvade bollen mot mål, men Pantilimon var med och reflexräddade. Ett par minuter senare var Gibbs uppe på en andravåg och nickade mot mål, men nicken var lös och Sunderlandmålvakten klarade. För bortalaget kom Fletcher i ett friläge på nytt, men han överlistade inte Ospina med sin chipp.

Med knappt tjugo minuter kvar av matchen var Sunderland nära att göra självmål sedan Jones på något märkligt sätt styrde ett inlägg i kryssribban. Bortalaget fortsatte dock försvara väl och behöll så många spelare som möjligt bakom bollen.
Wenger bytte in Walcott och Rosicky och den sistnämnde fick en chans när han kom in från högerkanten. Ur snäv vinkel gick dock hans skott utanför. Arsenal pressade på under slutminuterna och fortsatte skapa chanser. Pantilimon var dessvärre säker i målet och hade fortsatt god hjälp av sitt försvar, och hemmalaget var fortsatt ineffektivt samt hade oflyt med studsarna i straffområdet.

Arsenal orkade inte pressa fram ett mål och gick mållöst från Emirates för tredje matchen i rad..Allting talar för att Arsenal klarar tredjeplatsen och direktavancemang till Champions League då Manchester United inför den sista omgången ligger tre poäng efter The Gunners och har sju mål sämre i målskillnad.