Medlemmar: 8779 st.

Här firar Arsenal ännu en FA-cuptitel.

ARSENAL MESTA CUPMÄSTARE

lör 30 maj 2015 kl 20:30

Arsenal tog sin andra raka FA-cuptitel efter en mycket imponerande insats mot Aston Villa på Wembley. Walcott, Sanchez, Mertesacker och Giroud var målskyttarna när The Gunners utklassade Birmingham-laget med 4-0.

Arsenal kom till start med ungefär samma elva som spelat nästan alla matcher under slutet av säsongen. Theo Walcott, som gjorde hattrick i sista ligaomgången, fick återigen förtroende som central anfallare och Wenger valde även att fortsätta med sin målvaktsstrategi i FA-cupen och lät Szczesny starta i Gunners-målet. I övrigt var det inga överraskningar i startelvan.

Den första halvleken dominerades fullständigt av Arsenal. Aston Villa hade egentligen inte en enda målchans under halvleken utan hade istället stora problem med att försvara sig mot Arsenals offensiva attacker. Arsenal skapade tidigt några halvchanser. Laurent Koscielny hade en nick från nära håll som Shay Given i Villa-målet fick göra en svettig reflexräddning på. Aaron Ramsey hade två chanser att, för andra året i rad, göra mål i FA-cupfinalen men fick inte bollen på mål i något av sina två lägen.

Det dittills bästa läget att göra mål fick Theo Walcott efter ett inspel från Özil som hittade Engelsmannen helt fri framför målet men avslutet gick rakt på räddande Villa-försvarare. Walcott skulle dock få en till chans innan paus och det var även då Arsenals ledningsmål kom. Nacho Monreal tog sig förbi på sin kant och slog ett inlägg som Alexis Sanchez nickade ner i en öppen yta till vänster om målet. Där dök Walcott upp och dunkade kliniskt in 1-0-målet med vänsterfoten. En imponerande halvlek från Arsenal som fullständigt spelade ut Aston Villa.

Och Arsenals dominans fortsatte i andra halvlek. Knappt fem minuter in i halvleken fick Alexis bollen en bit utanför straffområdet och skickade iväg en projektil som via ribban hittade upp i nättaket bakom en chockad Given, och 2-0 var ett faktum. Aston Villa gjorde direkt efter målet ett byte när Gabriel Agbonlahor kom in för att försöka stärka offensiven. Kort därefter skulle dock Arsenal sätta spiken i kistan, när lagkapten Per Mertesacker gjorde sig av med sin markering på en hörna och nickade, via axeln, in 3-0. Resterande halvtimmen av matchen blev egentligen bara en transportsträcka fram till slutsignalen. På stopptid fastställde inhoppande Giroud slutresultatet med sitt 4-0-mål. Direkt efter ljöd slutsignalen som signalerade att Arsenal vunnit FA-cupen för andra året i följd.

En mycket imponerande insats av Arsenal som såg till att förra årets dramatiska final inte upprepade sig utan istället vann titeln genom att fullständigt spela ut sina motståndare. Alla offensiva spelare var på strålande spelhumör samtidigt som väldigt hårt jobb i defensiven ledde till att Aston Villa knappt hade en enda målchans på hela matchen.

Arsenal tog alltså sin 12:e FA-cuptitel, vilket är nytt rekord. Arsene Wenger tangerade även före detta Aston Villa-managern George Ramsays rekord på antalet titlar då han nu kliver upp på sex stycken som manager för Arsenal. Ett strålande sätt att avsluta säsongen på och vårens fina form, krönt med ännu en FA-cuptriumf, bådar väldigt gott inför kommande säsong.