Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

"Jag får panik när jag tänker på att sluta"

tor 23 jul 2015 kl 11:01

Arsene Wenger har inga planer på att lägga sin extremt långa coachjacka på hyllan. I en intervju med The Guardian säger han att han är mer engagerad än någonsin.

Arsenalmanagern är inte beredd att lämna klubben, men medger att tanken på att pensionera sig har slagit honom.
- Jag tänker på det ibland, men inte mer än under fem sekunder för då får jag lite panik. När vi spelade mot Manchester United kom Alex Ferguson och mötte mig efter matchen och jag frågade honom "Kom igen, saknar du det inte?". Han sa "Nej" för han hade fått nog. Han går fortfarande på varje match, men han har hästar att ta hand om. Jag har inga hästar, säger Wenger till The Guardian.

- Jag har ärligt talat inga problem vad gäller glöden. Jag är mer engagerad än någonsin och jag tycker inte att det spelar någon roll hur många gånger du har gjort något. Det som räknas är hur mycket du älskar vad du gör. 

Wenger säger att hans mål är att lämna klubben i en sund ekonomisk ställning. Därför är ekonomisk fair play viktigt, men inte bara för Arsenals skull utan för hela fotbollsvärlden.
- Jag vill göra bra ifrån mig för klubben så att den dagen jag lämnar är klubben i en position där den kan utvecklas. Det är därför jag alltid har slagits för "financial fair play", det är avgörande så att han som kommer in efter mig har toppspelare, en bra ekonomisk situation och kan jobba med sina idéer. I en idealvärld skulle jag vilja se en Premier League där alla klubbar får £100 miljoner och därefter får vi se hur bra alla är. I Spanien kan bara två klubbar vinna ligan och i Tyskland kan bara en klubb vinna. Vi kommer verkligen inte få se Nottingham Forest vinna Europacupen igen. Man kan analysera anledningarna till att det ser ut så, men det handlar bara om ekonomiska resurser. De klubbar som har mest pengar har bäst lag.

För Arsenals del är det viktigt att fortsätta anamma policyn att ge unga spelare från akademin chansen i A-lagstruppen.
- Vi vill fortsätta kombinera vår allt starkare ekonomi med vår tro på var egna filosofi. Vi ska ge chansen till unga spelare och bygga upp klubben från insidan enligt vår kultur. Om vi dessutom kan köpa in exceptionella spelare så kan vi konkurrera redan idag. Men de köpen kommer inte vara basen i vår policy. Många framgångsrika klubbar har lyckats med detta, som Barcelona och Manchester United som byggde sina framgångar på en generation spelare som kom från de egna leden. 

Fransmannen säger att han har tvivlat på om Arsenal skulle kunna vinna ligan igen. Under några år fick han se konkurrenterna stärka sina trupper samtidigt som Arsenal förlorade sina bästa spelare.
- När det händer är det omöjligt att lyckas. Man lyckas precis nå en toppfyraplacering efter att ha slagits om varje poäng och får se andra klubbar förstärka samtidigt som du tappar dina bästa spelare. Det är svårt att vara övertygad om att kunna vinna ligan då.

- Jag vet var det här laget kan vara i slutet av säsongen. Har jag fått ut max ur laget? Det är där det är bra med erfarenhet, jag vet om jag hade kunnat vinna ligan eller in. Ta till exempel det året när vi tappade det i Birmingham, 2008, då hade vi hade kunnat vinna ligan. Förra året hade vi inte kunnat göra det för efter sex omgångar var vi elva poäng bakom Chelsea och att ta in det var nästan omöjligt efter deras inledning.