Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger är bara ute efter spelare i Alexis klass.

Lord Harris: "Arsenal kan köpa vem som helst"

fre 24 jul 2015 kl 12:59

Arsenals styrelseledamot Lord Harris säger att Arsenal har pengar på banken. Arsene Wenger har 200 miljoner pund att lägga på nyförvärv.

Lord Harris, som har varit en del av Arsenals styrelse sedan 2005, är tydlig med att Arsenal har pengar att spendera på nya spelare. Men han vet samtidigt att det inte påverkar Arsene Wengers beslut om nyförvärv särskilt mycket.
- Det var ont om pengar när vi flyttade till Emirates, men nu finns det mer att röra sig med. Vi kan troligtvis köpa vem som helst på marknaden, bortsett från ett halvt dussin spelare som är omöjliga att köpa. Vi har över 200 miljoner pund på banken. Man kan säga till Arsene att vi inte har några pengar och han skulle inte oroa sig, eller så kan man ge honom 100 miljoner pund och han skulle inte spendera dem, säger 72-åringen till Daily Mail.

Arsenal kommer dock bara köpa toppspelare under detta transferfönster enligt Lord Harris.
- För tillfället finns det inga planer på att köpa någon om Wenger inte hittar en superstjärna som Mesut Özil eller Alexis Sanchez. Han letar efter någon som dem men det finns inte så många tillgängliga. Vi backar honom om han vill slå klubbens transferrekord. Vill han ha någon kan vi få honom. Förutom Messi och Ronaldo kan vi köpa vem som helst. Vi skulle antagligen vara tvugna att slå transferrekordet för att få den han vill ha.

Att Wenger är ute efter en forward är ingen hemlighet. Ryktena har talat om Real Madrids Kerim Benzema, och för att det ska bli verklighet måste han nuvarande klubb hitta en ersättare.
- Vi får en lista på de spelare som Wenger vill ha. På den listan finns en forward, men jag kommer inte berätta vem det är. Man måste få den andra klubben att vilja sälja honom, men jag tror att han vill komma hit. I slutändan handlar det om att den andra klubben ska hitta en superstjärna att ersätta honom med, för de är inte tvungna att sälja.

- Wenger ville också ha en målvakt i toppklass, så vi lyckades ta hit honom. John Terry sa att Cech kommer innebära 15 poäng under en säsong, och med de skulle vi ha vunnit ligan förra året. Sedan Jens Lehmann eller David Seaman har vi inte haft någon världsklassmålvakt. Vi frågade om Cech förra sommaren, men de kunde inte sälja honom då eftersom de inte visst hur Curtois skulle anpassa sig till ligan.

Lord Harris är nöjd över att Wenger inte värvade Raheem Sterling från Liverpool.
- Han är en väldigt, väldigt bra spelare men jag är glad över att Arsenal inte köpte honom. Han har mycket att lära. De tittade på honom och sättet han behandlade Liverpool var inte bra. Arsene lägger ner mycket tid på spelarna innan de kommer hit och han accepterar inget nonsens.

Källa: Daily Mail