Medlemmar: 8708 st.

Arsenal vinner Emirates Cup för första gången sedan 2010.

Ny seger för Arsenal - vinner Emirates Cup

sön 26 jul 2015 kl 19:50

Arsenal följde upp 6-0 mot Lyon med att besegra Wolfsburg. Därmed vinner The Gunners Emirates Cup för första gången sedan 2010.

Arsenals fina försäsongsform håller i sig. Det blev visserligen ingen ny målfest men Arsenal var det bättre laget mot Wolfsburg och gjorde en kontrollerad match. För andra matchen i rad höll hemmalaget dessutom nollan. Tidigare under dagen hade Villarreal besegrat Lyon med 2-0, så Arsenal var tvunget att vinna matchen för att ta hem Emirates Cup.

Den enda som fanns kvar i startelvan från gårdagens överkörning av Lyon var Mesut Özil. I övrigt mönstrade Wenger nya spelare. Petr Cech fick göra debut på Emirates och 17-årige Jeff Reine-Adelaide som hoppade mot Lyon och efter matchen fick beröm av Arsenalmanagern fick också chansen från start.

Första halvlek höll lågt tempo och slutade mållöst. Wolfsburg började bäst, men hotade inte Cech inledningsvis. Arsenals första chans fick Walcott sedan Cazorla frispelat honom. Engelsmannen fick dock dålig vinkel och målvakten Benaglio kunde rädda. Några minuter senare chippade Walcott in bollen i mål, men han var då korrekt avvinkad för offside. Wolfsburgs bästa chans fick Klose, som efter en hörna fick fritt skottläga. Backens avslut var dock inget vidare och gick över. Strax före halvtid hade Özil en chans, men hans avslut smekte stolpen och gick till inspark.

Arsenal inledde andra halvlek med att göra 1-0. Reine-Adelaide hittade Walcott med en passning i djupled. Engelsmannen tog emot bollen, och placerade kyligt in bollen med yttersidan av foten. Gästerna hade mest boll och avlossade några långskott, som inte vållade Cech några större problem. Oxlade-Chamberlain ersatte Reine-Adelaide och han hotade Wolfsburg med några snabba löpningar på högerkanten. Chuba Akpom byttes också in och fick ett skottläge efter en fin passningskombination men lyckades inte överlista Benaglio. Cazorla, som gjorde mål på frispark igår, fick ett nytt frisparksläge strax utanför straffområdeslinjen men idag blev spanjoren mållös.

I slutet av matchen kontrollerade Arsenal spelet och släppte in till några riktigt farliga lägen. När slutsignalen närmade sig hade Arsenal ett gyllene läge att avgöra matchen då ett kontringsläge ledde till en tre mot en situation. Akpom drev upp bollen, men slarvade bort passningen till Giroud och chansen rann ut i sanden.

Wolfsburg försökte till slutet, men Cechs nolla förblev intakt och Arsenal vann Emirates Cup för fjärde gången.