Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

José Mourinho diskuterar med domaren Anthony Taylor efter matchen.

Mourinho: “Det bästa laget förlorade”

sön 2 aug 2015 kl 20:08

José Mourinho säger att fel lag vann Community Shield. Arsenal försvarade bara, medan hans Chelsea ville mer offensivt.

Efter matchen uppmärksammades sekvensen när Arsenalspelarna lämnade Wembleys segerpodie och José Mourinho gratulerade Arsenalspelarna vid foten av trappan. När Wenger kom ner blev det dock inget handslag. Mourinho förnekar dock att han avsiktligt skulle ha undvikit Arsenalmanagern, som han menar valde en annan väg förbi honom än vad spelarna gjorde.
- Det är inte sant. Titta på videon igen. Jag skakade hand med alla som gick ner för trappan framför mig, säger Mourinho.

Chelseamanagern menar också att Arsenals seger var orättvis.
- Det bästa laget förlorade. Laget som visade mest initiativ och ville skapa mest förlorade. Men sådan är fotbollen. Det laget som försvarar sig väl och samlar nio spelare framför boxen samt spelar bra defensivt förtjänar också att hyllas. Arsenal var mycket välorganiserat defensivt och förtjänar beröm.
- Arsenal hade några chanser på kontringar, medan vi skapade våra chanser via organiserad fotboll. De gjorde en bra taktisk match och tog ologiskt ledningen. De gjorde bra ifrån sig.

Mourinho upprepade också att det kommer att bli svårt för Chelsea att försvara ligatiteln med tanke på hur mycket pengar andra lag har spenderat på nya spelare.
- Titeln blir svår att vinna den här säsongen, men det blir svårt för alla lag. De andra lagen spenderar och har stora resurser medan vi har samma lag som förra säsongen. Men vi kommer att försöka med det vi har.