Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

David Ospina fumlar in 1-2 för Olympiakos.

Arsenal sist i gruppen - ny genomklappning i CL

tis 29 sep 2015 kl 22:45

Om förlusten mot Zagreb var ett praktfiasko är det svårt att sätta ord på insatsen mot Olympiakos. Arsenal kommer få mycket svårt att avancera från gruppen.

Precis som fallet varit i cupmatcherna den här säsongen fick David Ospina starta i Arsenalmålet. Petr Cech tog plats på bänken, dels för att vilas och dels på grund av en lättare vadskada. Även Oxlade-Chamberlain, Francis Coquelin och Kieran Gibbs var tillbaka i startelvan.

Arsenal inledde med mest boll även om de första chanserna kom på kvicka kontringar efter fasta situationer på egen planhalva. Varken Oxlade-Chamberlain eller Walcott fick till sina avslut och Olympiakos höll emot.

Gästerna fick omgående matchen dit de ville, genom att hålla nere tempot och på så sätt stoppa flytet i Arsenals spel. Arsenal hade märkligt svårt att hålla i bollen och tappade den ideligen utan att hinna etablera något offensivt spel.

Olympiakos gjorde, inte totalt överraskande, matchens första mål. En hörnavariant hamnade hos Pardo som sköt längs marken och bollen touchade på Oxlade-Chamberlains ben och in bakom Ospina i målet.

Arsenal svarade dock omgående. Alexis Sanchez hittade Theo Walcott i djupled och trots att engelsmannen såg ut att komma i dålig vinkel lyckades han få in bollen bakom Roberto i grekernas mål.

Dessvärre resulterade även nästa bortahörna i mål. Ospina var dubbelt svag i den situationen då dels hans positionspel var mer än lovligt svagt när han blev ställd av den inåtskruvade hörnan och dels då han lyckades inte hålla bollen. Hans fumlade ledde till att bollen på något sätt passerade mållinjen. I alla fall om vi får tro straffområdesdomaren, för reprisen övertygade inte om att bollen faktiskt var inne. Frågan är vad en målkamera hade betytt i det läget.

I den andra halvleken hade Arsenal fortsatt svårt att skapa chanser och Olympiakos läste sönder Arsenals anfallsförsök. Wenger tvingades byta ut Koscielny sedan fransmannen såg ut att sträcka sig vid en glidtackling och följde upp det bytet genom att ta in Ramsey istället för Coquelin.

Efter det andra bytet började Arsenal skapa chanser samtidigt som tempot höjdes betydligt. Mertesacker sköt men Roberto räddade och på Cazorlas retur fanns en försvarare på mållinjen. Cazorla sköt från distans någon minut senare men Roberto räddade på nytt. Till slut gav pressen utdelning då Walcott lyfte in bollen till Alexis som nickade in 2-2.

Olympiakos chockade dock Emirates på nytt bara någon minut senare. Det var ren korpenklass på Arsenals försvarsspel när grekerna tilläts dribbla in i straffområdet och till slut hittade Pedro in till Finnbogason framför Ospina och han kunde vinkla in 2-3. Arsenal var chockad och frustrerat tillbaka på ruta ett.

Arsenal skapade en del chanser, bland annat ett par halvfarliga frisparkar från Özil och Cazorla, men det räckte inte till och Olympiakos lämnar London med tre mycket oväntade poäng. Arsenal ligger sist i gruppen, och efter insatserna mot Zagreb och idag är det svårt att argumentera mot att det är där The Gunners hör hemma just nu.