Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger var inte nöjd efter matchen.

Wenger irriterad på presskonferensen

ons 30 sep 2015 kl 00:48

Wengers beslut att spela Ospina ifrågasattes efter 2-3-förlusten mot Olympiakos. Fransmannens svar: "Jag förklarar inte varför. Jag sitter inte här och ger förklaringar till besluten jag tar".

Arsene Wenger gjorde fem ändringar i startelvan från lördagens segermatch mot Leicester till CL-mötet med Olympiakos.
En del helt naturliga.
Andra mer omdebatterade.
Som att Petr Cech inte vaktade kassen.
- Det är enkelt. David Ospina spelade 19 matcher förra säsongen och höll nollan i 14 av dem och förra veckan mot Tottenham gjorde han en fantastisk match. Ingen målvakt är fri från misstag. Det kunde ha hänt Petr Cech också.

Opina drällde in en enkel hörna och självmålet betydde 1-2 före paus.
Efter matchen undrade pressen varför inte Cech stod.
Då blev Wenger irriterad.
- Jag förklarar inte varför. Jag sitter inte här och ger förklaringar till besluten jag tar. Jag fattar besluten för vilket lag som spelar och tar ansvar för det. Jag vet många saker som ni inte vet och som ni ignorerar. Man kan inte ha en omröstning före varje match för att få allas åsikt.

Wenger sade att Cech haft en liten känning före Leicestermatchen och ville inte riskera att sälla honom i målet mot Olympiakos.
Om förlusten sade fransmannen:
- Vissa delar av matchen var bra, men vi saknades den defensiva koncentrationen och vi mötte ett Olympiakos som försvarade sig bra. Jag tycker även att vi hade en del otur för de hade fyra skott på mål och gjorde tre mål. Det händer en gång av hundra i Champions League-matcher. Vändpunkten var 2-2 och efter en svår start gav vi dem ett mål. Vi gav mycket och hade 65 procents bollinnehav. Vi känner oss skyldiga för att vi gav bort enkla mål.

Arsenal är sist med noll poäng. Bayern leder med sex. Olympiakos och Zagreb har tre var.
Och nu väntar dubbelmöte med tyskarna.
- Vi har satt oss själva i ett dåligt läge. Vi måste tro att vi kan hantera Zagreb och Olympiakos och vi behöver ett bra resultat i vår nästa bortamatch som är mot Bayern München.