Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger var arg mot Olympiakos - och idag på presskonferensen.

Wenger hotade att avbryta presskonferensen

fre 2 okt 2015 kl 15:06

När Arsene Wenger fick frågor om José Mourinhos utspel förra veckan fick fransmannen nog och hotade att avbryta presskonferensen. "Sluta med den storyn eller så slutar vi presskonferensen", sa Arsenaltränaren.

Efter den blytunga förlusten mot Olympiakos i veckan blev det snack på presskonferensen efteråt om att Arsene Wenger valt att spela David Ospina - som tappade in en hörna.
Arsene Wenger blev irriterad på journalisterna efter matchen.
Idag var det dags igen.

Wenger hotade efter en stund att avbryta presskonferensen när han fick en fråga om det som José Mourinho sade förra helgen.
Här vad som sades:
Journalist: Med tanke på ditt utbrott, du sade efter matchen (i veckan) att vi inte visste om vissa saker och att vi valde att ignorera dem. Vad var det?
Wenger: Look, jag vill inte komma tillbaka till det. Allt har sagts på presskonferensen. Jag ändrar inte ett ord av det jag sa. När jag ser på David Ospina och Petr Cech så har jag två världsklassmålvakter och det är det enklaste valet jag kan göra att välja någon av dem och jag är väldigt bekväm med det. Det är också det svåraste för båda är världsklass och jag måste alltid lämna en utanför.
Journalist: Men du sa att vi ignorerade saker. Vad ignorerade vi?
Wenger: Som om inte jag vet något om ert jobb. Ni fattar beslut och har mer information än mig och det är exakt det samma i mitt jobb.
Journalist: Det är inte att ignorera. Vi kan inte ignorera saker vi inte vet om?
Wenger: Det ni inte vet nej. Ni kommer hit och bedömer. Gjorde jag rätt eller fel. Jag kritiserar aldrig det. Jag accepterar det ni tycker om hur laget spelar och er bedömning. Men jag måste inte ge er all information som rör mina beslut.
Journalist: Jag köper det. Men när du ser tillbaka på sommaren, du signade bara en spelare och kände att det var tillräckligt för att förstärka truppen. Sen när stora matcher kommer använder du inte spelaren du köpt. Fansen var frustrerade över din laguttagning. Kan du förstå det?
Wenger: Nej, jag förstår det inte alls.
Journalist: Varför?
Wenger: Jag fattar de beslut som jag tycker är rätt för matchen.
Journalist: Efter matchen sa du att du inte var ansvarig för uttagningen. Ska du inte vara det?
Wenger: Jag är ansvarig för resultaten och hur mitt lag spelar fotboll.
Journalist: Men ska du inte vara mer ansvarig mot fansen för hur laguttagningarna är?
Wenger: Jag svarade nyss på det.

Redan här är det dålig stämning. Men på nästa fråga så blir det värre. Reportrarna börjar ta upp det som José Mourinho sade förra helgen - att det bara finns en av 20 tränare i ligan som inte har någon press på sig.
Journalist: Om du inte är ansvarig för det, ger inte det José Mourinho rätt när han säger att det bara är en tränare i ligan som inte är under press?
Wenger: Look. Lägg ner den storyn, annars stoppar vi presskonferensen.

När sedan Wenger fick en fråga om vem som ska stå mot United blev surt igen.
Fransmannen ville inte svara utan sade bara "har du ingen annan fråga" varpå reportern sade att han undrade vem som skulle stå.
- Vi har två träningar kvar. Kom inte alltid tillbaka till den grejen. Ni har ju ingen kreativitet i pressen för tillfället och ni följer bara stora massan. Det är väldigt, väldigt, väldigt, väldigt tråkigt. Jag går inte med på det. Om du har en intressant fråga så kommer jag att svara, men bortsett från det, kom inte tillbaka till samma story hela tiden.

Stora delar av presskonferensen finns på Arsenal.com - men de har klippt bort delen där Wenger hotar med att avbryta presskonferensen.
Vill ni se det så finns den på Sky Sports.