Medlemmar: 8781 st.

Alexis Sanchez visade vägen med två mål av yppersta klass när Arsenal besegrade Manchester United med 3-0.

Arsenal lekte bort United på 20 minuter

sön 4 okt 2015 kl 18:58

Efter 20 briljanta minuter ledde Arsenal med 3-0 - och det var i underkant. Nu skuggar The Gunners Manchester City i kampen om förstaplatsen i ligan.

Arsenal inledde matchen mycket aggressivt och United hängde inte med i det höga tempot som hemmalaget drog upp. Den strålande inledningen gav utdelning så gott som omedelbart. Ramsey hittade Özil i straffområdet och tysken tog med sig bollen ner till kortlinjen innan han lade in den framför mål. Där dök Alexis upp och klackade mycket skickligt in bollen bakom De Gea.

Bara någon minut senare hittade Alexis Özil med en klack och han spelade i sin tur bollen till Walcott i djupled innan anfallaren kom in i straffområdet. Walcott fick en försvarare mot sig och chansen såg ut att rinna ut i sanden, men han passade istället tillbaka till Özil som placerade in 2-0. Drömstart är nästan en för fattig beskrivning.

Arsenal föll tillbaka något efter det andra målet och United tilläts ha mer boll, dock utan att hota Arsenalförsvaret. Efter knappt 20 minuter fick Arsenal en kontring där Walcott till slut hittade fram till Alexis till vänster om gästernas straffområde och han avancerade in centralt och lyckades med lite flyt ta sig förbi en försvarare innan han drog på en högerkanon som borrade sig upp krysset bakom en chanslös Unitedkeeper.

The Gunners fortsatte skapa chanser även efter 3-0-målet. Cazorla prövade med ett långskott som gick utanför och Ramsey borde ha gjort mål efter ett drömanfall där Alexis lyfte bollen till en helt fristående walesare vid den bortre stolpen, men hans volleyavslut var obeslutsamt och gick utanför.

Uniteds första målchans kom precis före halvtid då Martial vände bort Mertesacker bara några meter framför Arsenalmålet. Fransmannnen avslutade snabbt, men Cech gjorde en fin räddning med foten och 3-0 stod sig halvleken ut. Siffror som rentav var i underkant.

Gästernas manager Luis van Gaal bytte in Fellaini och Valencia efter halvtidsvilan i ett försök att stabilisera upp spelet, men matchbilden var lik avslutningen av första halvlek. United hade mest boll och Arsenal satsade på kontringar. United var inte ofarligt, och skapade chanser genom Rooney och Schweinsteiger. Cech var dock säker i målet och gjorde bra ingripanden vid båda chanserna.

Arsenals första chans i halvleken fick Özil sedan Monreal hittat honom i snarlik position som vid 2-0-målet. Den här gången lyckades dock inte mittfältaren lura De Gea. Strax efter den chansen byttes Özil ut till förmån för Oxlade-Chamberlain samtidigt som Giroud ersatte Walcott.

Arsenal kontrollerade avslutningen av matchen, med stabilt försvars- och målvaktsspel och kontrollerat anfallsspel. Både Giroud och Chamberlain hade chanser att göra 4-0, men fransmannen fick se sitt rätt lama avslut räddad och det sistnämndes lobbförsök gick i ribban. Idag hade dock Arsenal råd med dessa missar.