Medlemmar: 8892 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Utökar Peps Bayern ledningen i gruppen eller går The Gunners ifatt?

Pep: "Vi får se upp med Arsenals långbollar"

ons 4 nov 2015 kl 13:51

Arsenal backade hem och spelade på kontring i hemmamötet. Inför kvällen möte i München varnar Pep Guardiola att Bayern måste se upp med långbollarna mot Giroud.

The Gunners vann måstematchen mot Bayern med 2-0 på Emirates för två veckor sedan. Då backade Wengers lag hem och satsade på snabba omställningar. Fler av de snabba spelarna som startade då är nu skadade.
Då tror Pep Guardiola att Arsenal kommer lyfta långa bollar på Giroud istället.
- De kommer inte att parkera bussen. Arsenal är ett av Europas bästa lag, de kommer att anfalla, men det är inte så lätt mot vårt presspel. De har fantastiska spelare som Alexis, Özil, Cazorla och Coquelin. Men när Cech sätter igång spelet gör han det inte till Koscielny, inte till Mertesacker, inte till Bellerin. Han använder långa bollar på Giroud och vi måste anpassa vårt försvarsspel till det, säger Pep.

Om matchen i London säger spanjoren:
- Vi förlorade där, det kan hända. Men nu spelar vi hemma med fansen i ryggen. Jag hoppas allt blir bra. Jag tyckte vi spelade bra i London. Men ibland förlorar man på den här nivån. Men vi går aldrig in i en match för att få ett kryss. Kan man vinna ska man göra det.

Bayern, som tappade sin första Bundesligapoäng i helgen när man kryssade mot Frankfurt, saknar Mario Götze och Franck Ribery.