Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Aaron Ramsey är glad - och åter i spel mot Dinamo Zagreb efter en månads frånvaro.

Arsenal piskat att vinna mot Zagreb

tis 24 nov 2015 kl 12:00

Arsenal måste vinna ikväll mot Dinamo Zagreb för att hålla Champions League-drömmen vid liv. Förlust mot kroaterna innebär att det inte ens blir Europa League efter nyår.

Läget i grupp F

1. Bayern München 9p
2. Olympiakos 9p
3. Arsenal 3p
4. Dinamo Zagreb 3p

Förutsättningarna inför kvällen möte med Dinamo Zagreb i Champions League är enkla. Ska Arsenal ha chansen att gå vidare från gruppen så måste det bli seger mot kroaterna.
Men det räcker inte med bara en Arsenalseger.
På Allianz Arena måste Bayern München slå Olympiakos också.

För att The Gunners ska skicka Dinamo Zagreb ur Europaspel krävs en bättre seger än vad Zagreb slog oss med i Kroatien. Där blev det 2-1 till hemmalaget så 1-0 ikväll räcker för att Arsenal ska bli sämst trea och säkra fortsatt spel i Europa efter nyår.
Om sedan Bayern slår Olympiakos blir det en direkt avgörande match den 9 december mellan Olympiakos och Arsenal om vilka som går vidare i CL.

Men allt kan också vara över ikväll. Om Dinamo vinner är det slutspelat i Europa för Arsenal den här säsongen.
Arsene Wenger försäkrar dock att laget ska göra sitt bästa för att vinna - och därmed hålla CL-drömmen vid liv.
- Vi vill ta det här seriöst och vi är inte ute än. Det här är ett bra test för oss och vi vet att vi måste vinna samtidigt som Bayern måste vinna, säger Wenger.

Fransmannen avfärdar rädslan att Bayern och Olympiakos skulle kryssa - så att båda går vidare redan ikväll.
- Om Bayern inte vinner så kan de bi tvåa för de kan förlora mot Zagreb i sista matchen. Inför hemmapubliken vill de vinna. Det vore samvetslöst att tro att de skulle förlora med flit för att få ut oss, säger Wenger.

Arsenal saknar sju spelare inför kvällen match och frågan är om Wenger kan låta till exempel Alexis vila med tanke på frånvarolistan.
Francis Coquelin, Mikel Arteta, Jack Wilshere, Alex Oxlade-Chamberlain, Theo Walcott, Tomas Rosicky och Danny Welbeck saknas alla ikväll.
Däremot är Aaron Ramsey spelklar.

Kick off ikväll är 20.45 och matchen sänds på Viasat Sport/HD.