Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger fick se tre vackra mål på Emirates Stadium ikväll.

Wenger: "Enastående första halvlek"

tis 24 nov 2015 kl 23:18

Arsene Wenger tyckte att kvalitetsskillnaden mellan lagen syntes tydligt under kvällens Champions League-match på Emirates Stadium.

Arsenal gav inte Dinamo Zagreb några möjligheter att ta sig in i matchen och avgjorde i praktiken densamma efter dryga halvtimmens spel efter mål av Mesut Özil och Alexis Sanchez. Arsene Wenger påpekade klasskillnaden när han blev intervjuad efter matchen.
- Vår fart i passningsspelet gav dem problem. Överlag så hade vi bra fokus och gjorde en enastående första halvlek. Vi kontrollerade matchen och det var skillnad i kvaliteten mellan lagen ikväll.

Mycket av snacket efteråt handlade om att möjligheten för Arsenal att gå vidare i Champions League nu lever i allra högsta grad (klicka här för förutsättningarna).
- Vårt mål ikväll var att ge oss möjligheten att gå vidare. Vi behövde själva göra ett bra jobb, vilket vi gjorde, och vi behövde att Bayern skulle göra sitt jobb, vilket de gjorde. Grattis till dem. Nu avgörs det på hur vi spelar i sista omgången.

Alexis Sanchez gjorde ytterligare ett mål i den andra halvleken efter en fin passning av Joel Campbell, vilket fastställde slutresultatet till 3-0.
- Det är väldigt svårt att förstå vad som hände oss i de tidigare matcherna när du ser kvällens match och skillnaden mellan lagen. Det är väldigt svårt att förstå hur vi kunde tappa poäng där.

Efter nya skador på Mikel Arteta och Francis Coquelin var ett av kvällens glädjeämnen att Aaron Ramsey var tillbaka.
- Vi får även tillbaka Alex Oxlade-Chamberlain till helgen och Theo Walcott är inte långt borta. Det ser lite bättre ut, även om vi precis tappade Arteta och Coquelin.

Nu väntar alltså ett bortamöte med Olympiakos i sista omgången där Arsenal behöver vinna och göra minst två mål för att kunna gå vidare.
- Det blir en tuff uppgift men vi kan göra det om vi ger allt i sista matchen, avslutade Wenger i sin intervju efter matchen.