Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Alexis Sanchez fortsätta och näta i eftermiddag?

Wenger: "Nyckeln är vår insats"

sön 29 nov 2015 kl 11:00

Norwich har bara två hemmasegrar den här säsongen men Arsene Wenger säger att de mindre lagen ofta höjer sig när storlagen kommer på besök - och att nyckeln till seger ligger i att Arsenal gör en bra match.

Arsenal svarade upp bra efter förra helgens besvikelse på The Hawthorns. Det blev 3-0 i måstematchen mot Dinamo Zagreb i Champions League och nu lever hoppet om avancemang inför den sista omgången.
-Vi hade väldigt mycket otur när vi förlorade i West Bromwich och man måste ha lite förståelse för det när man ser resultatet, även om det var en besvikelse att förlora. Så därför var det viktigt att vi svarade upp bra i tisdags och vi visade att det var en olyckshändelse i West Brom. Efter en sån match åker självförtroendet ner snabb och det var viktigt att komma tillbaka på vinnarspåret igen, säger Wenger till Arsenal.com.
I eftermiddag flyger Arsenal den korta biten till Norwich för möte med The Canaries. Mötet på Carrow Road startar kvart över fem. Och vinner Arsenal med stora siffror så går man upp i serieledning.
Men Wenger är beredd på en tuff match.
Trots att nykomlingen inte imponerad på hemmagräs.
- Jag gillar inte att analysera de andra Premier League-lagen för när vi åker dit så är det alltid speciella matcher för dem och de höjer sig och tidigare matcher spelar mindre roll. Vi måste vara mer fokuserade och för oss handlar det om vår insats. Det är nyckeln till seger. Det handlar inte om vilka vi möter utan hur vi möter dem, säger Wenger.

Norwich har bara två segrar på Carrow Road den här säsongen. Och på de senaste åtta matcherna overall i ligan har det bara blivit en seger och två kryss.
Arsenal å sin sida har inte vunnit i ligan i november och bara tagit en poäng på de två senaste matcherna.
Men The Gunners bortafacit i ligan är bra och på de 13 senaste matcherna har det blivit tio segrar.

På skadefronten ska Alex Oxlade-Chamberlain vara tillbaka, men frånvarolistan är lång och Francis Coquelin, Mikel Arteta, Theo Walcott, Jack Wilshere, Tomas Rosicky och Danny Welbeck missar matchen.
Norwich saknar Alex Tettey och Matt Jarvis, men Russell Martin och Kyle Lafferty är spelklara efter skadeproblem.

Matchen sänds live på Viasat Fotboll/HD och kick off är 17.15.