Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får vi se Rosicky igen i en Arsenaltröja?

Rosicky gick sönder direkt - spelade klart skadad

tis 2 feb 2016 kl 01:43

Arsene Wenger berättar nu att Tomas Rosicky blev skadad bara efter ett par minuter i sin comeback mot Burnley. Men tjecken spelade ändå klart matchen då Arsenal inte hade några byten kvar.

Tomas Rosicky hade inte spelat en minut av årets säsong. Men mot Burnley var det dags för efterlängtad comeback för den skadedrabbade tjecken. I den 71:a minuten byttes han in.
Och spelade klart matchen.
Dagen efter kom rapporter om att han var skadad på nytt och skulle bli borta i sex veckor.

Idag har Arsene Wenger berättat hur det egentligen gick till.
- Jag sade åt honom direkt efter paus att börja värma upp. Jag observerade honom, han är väldigt noggrann och försiktig. Han sprang och sprang. Sedan kom han in och efter tre minuter blev han skadad. Jag tittade på honom och tänkte "Tomas, du springer inte ordentligt" för han lyfte inte på benen och tappade några bollar. Jag blev förvånad för han är tekniskt på toppnivå. Efter matchen berättade han direkt vad som hänt. Ha sa "jag spelade vidare för du hade inga byten kvar", säger Wenger till Guardian.

Många befarar nu att Rosickys Arsenalkarriär är över. Håller verkligen kroppen för sig igen på den här nivån? Eller någon nivå? Vi är i februari och de första prognoserna säger att tjecken kan vara tillbaka först om sex veckor.
- Han är förkrossad, säger Wenger.
- Han är en sådan bra spelare, men hans karriär har förstörts av så mycket skador. Han är 35 och det är svårt för honom. Vi får hoppas på goda nyheter, att det inte är så allvarlig som befarat.