Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Petr Cech höll nollan för elfte gången den här säsongen.

Cech: "Två förlorade poäng"

tis 2 feb 2016 kl 23:34

Petr Cech sätter press på det egna laget inför matchen mot Bournemouth på söndag. De tappade poängen måste tas igen.

Petr Cech höll nollan för elfte gången den här säsongen, men i matchen mot Southampton var det gästernas Fraser Forster som stal rubrikerna men ett antal strålande räddningar. Arsenalmålvakten tycker att målvaktskollegans insats var avgörande.
- Forster var outstanding idag. Han gjorde viktiga räddningar vid rätt tillfällen. Southampton var välorganiserade och la mycket kraft på försvaret. Deras plan var att inte ge oss några ytor, säger Arsenalmålvakten.

Arsenals första halvlek var svag, men i andra halvlek spelade Arsenal upp sig enligt Cech.
- I andra halvlek lyckades vi skapa bra chanser, och då gäller det att ta dem. Särskilt i en sådan här match där man vet att det max kommer att bli ett mål. Vi har nog inte skapat så här många chanser på hemmaplan under hela säsongen, men tyvärr lyckades vi inte göra mål. Det är två förlorade poäng, och nu måste vi ta igen dem i bortamatcherna och i matcherna mot de andra topplagen.

Poängtappet blev inte mindre svårsmält av att de andra topplagen vann sina respektive matcher under kvällen. Trots det tar Cech med sig positiva saker från kvällens match.
- Man får titta mot slutet av säsongen och det kommer antagligen behövas 85-86 poäng för att vinna. Det spelar ingen roll hur man tar poängen, men varje gång man tappar poäng måste man återgälda det. Vi måste fortsätta tro på oss själva. Det hade varit värre att spela 0-0 och inte skapa några chanser, men när man skapar chans på chans vet man att vi lika gärna hade kunnat göra sex mål. Det positiva idag var att vi höll nollan och att vi skapade så pass många chanser. Nu måste vi ta oss samman och börja fokusera på söndagens match.