Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Rosicky ta sig tillbaka ännu en gång?

Har Rosicky spelat sin sista Arsenalmatch?

fre 5 feb 2016 kl 13:49

Tomas Rosickys skada är värre än förväntat och tjecken kan missa tre månaders spel. Många funderar nog på om mittfältarens Arsenalkarriär är över?

Efter tio månaders frånvaro var Tomas Rosicky tillbaka i spel mot Burnley i FA-cupen. Med 19 minuter kvar att spela byttes tjecken in - men han blev direkt skadad.
Arsenal hade gjort alla sina byten så 35-åringen spelade klart matchen skadad.
De första rapporterna sade att sex veckors frånvaro.
Men nu låter det helt annorlunda. Delar av en sena i benet har gått sönder.
- Det är lite för tidigt att säga än, säger Wenger.
- Det enda vi vet är att det är en svår muskelskada som kommer hålla honom borta lång tid. De goda nyheterna är att han inte behöver operera sig. Vi vet dock inte hur lång tid det tar, om det är två månader eller tre månader. Vi är chockade och han själv är så klart mest chockad. Vi måste ha tålamod och vi hoppas att han inte spelat sin sista match, fortsätter fransmannen.

Rosicky har själv i Arsenal Player pratat om skadan, vad som hände och hyllningen han fick av publiken innan han byttes in.
En rörd och väldigt nedstämd Rosicky säger:
- Från det att jag började värma upp var stödet exceptionellt. Helt ärligt, jag hade tårar i ögonen, efter så lång tid borta. Jag kommer aldrig glömma stödet jag fick när jag började värma upp. Att jag inte kan ge något tillbaka till fansen är väldigt frustrerande.
- Du döms alltid hur du klarar av att hantera sådana här saker och jag kan hantera det och kommer att komma tillbaka. De senaste dagarna har varit tuffa för mig. Ibland säger du att du alltid kan göra mer och bättre för att utvecklas mer och mer, men jag vet inte vad jag kunde göra mer. Jag kommer inte ge upp, jag har styrkan att klara och jag ska hitta en väg tillbaka, säger Rosicky.

Hans Arsenalkontrakt går ut i sommar och med år av skador i bagaget är det nog många som undrar om han verkligen kommer tillbaka till spel i Arsenaltröjan igen.
Tre månaders frånvaro nu skulle innebära att säsongen praktiskt taget är slut när mittfältaren är redo.
Om han nu blir spelklar igen ...