Medlemmar: 8807 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger vill förlänga den förlustfria sviten mot Ranieri.

Wenger: "Vi vill dominera matchen"

fre 12 feb 2016 kl 12:48

Arsene Wenger har mött pressen inför matchen mot Leicester. Han hoppas att den fina trenden mot Claudio Ranieri fortsätter.

Arsenal tar emot Leicester på söndag i en match som kan bli avgörande för toppstriden av Premier League. Arsene Wenger håller med om matchens vikt men påpekar att det är många matcher kvar.
- Man behöver inte vara supermatematiker för att förstå att det är en viktig match. Den är kanske inte avgörande för ligan, för det är fortfarande långt kvar. Det går inte att säga vilka som kommer att vinna, men Leicester är i en stark position. Vi är också nästan där, säger Arsenalmanagern.

När lagen möttes på King Power Stadium i höstas vann Arsenal med 5-2. Ett resultat som har vuxit i efterhand enligt Wenger.
- I förra matchen var spelet öppet, och vi vet att de är snabba i kontringarna. Vi behöver bemöta den hastigheten. Vi vill ha mycket boll och dominera matchen. När vi besegrade Leicester förra gången tyckte alla att det var normalt, men i dag ser man att det var ett fantastiskt resultat för oss.

Wenger har aldrig förlorat i Premier League mot ett lag som coachas av Leicester manager Claudio Ranieri.
- Jag hoppas att det fortsätter så.

I Arsenaltruppen saknas fortfarande Wilshere, Cazorla, Welbeck och Rosicky.
- Det blir en liknande trupp som förra veckan. Det är dock 48 timmar till matchen och två träningspass, men förhoppningsvis är laget sig likt. Jag räknar inte med Wilshere och Cazorla på tre-fyra veckor. Welbeck är väldigt nära, det han behöver nu är att komma i matchform.

Efter utvisningen mot Chelsea har Per Mertesacker tappat sin plats i backlinjen, men Wenger vill naturligtvis inte avslöja om han kommer bli kvar på bänken även fortsättningsvis.
- Det är svårt att prata om enskilda individer. Han är en fantastisk ledare och är mycket respekterad i omklädningsrummet. Jag har tre mittbackar och jag avgör vem som spelar beroende på form, motståndare och deras styrkor.

Under den senaste veckan har en intensiv debatt rasat om biljettpriserna i England och trots att Wenger inte är ansvarig för Arsenals biljettpolicy försvarar han prissättningen på Emirates.
- Vår vanligaste biljettkategori är billigare än på många andra ställen i England och tycker inte vi har problem med det. Bortafansen behöver finnas på arenorna så man behöver hitta en kompromiss.