Medlemmar: 8902 st.

Unge Rashford sänkte Arsenal med två mål.

Svagt Arsenal förlorade mot skadedrabbat United

sön 28 feb 2016 kl 17:16

Trots två mål gjorda på Old Trafford blev det förlust för Arsenal efter tafatt försvarsspel.

Det var ett hårt skadedrabbat Manchester United som tog emot Arsenal på Old Trafford. I Arsenal startade Gabriel istället för Per Mertesacker. I Alex Oxlade-Chamberlains skadefrånvaro startade Danny Welbeck på kanten och Wenger valde även att spela Theo Walcott med Olivier Giroud förpassad till bänken. Det var bortalaget som fick den första målchansen. Mesut Özil skarvade precist fram bollen till Nacho Monreal som helt ren med de Gea borde förvaltat möjligheten bättre.

Därefter bjöd lagen på väldigt få målchanser, fram till den 29:e minuten. Då tappade Theo Walcott bollen på mitten vilket United utnyttjade. Bollen spelades ut på kanten och det påföljande inlägget lyckades inte Gabriel rensa. Bollen hamnade hos Premier League-debutanten Marcus Rashford som enkelt sköt in 1-0. Bara två minuter senare var det dags igen. Ett nytt inlägg från högerkanten hittade Rashford, som helt ensam mellan Gabriel och Koscielny kunde nicka in 2-0.

Arsenal fick dock kontakt igen drygt tio minuter senare. Mesut Özils frispark nickskarvade in 2-1 till höger om de Gea. På övertid var kvitteringen inte långt borta när Morgan Schneiderlin styrde en Arsenalhörna mot eget mål. Bollen räddades dock, eventuellt med handen, på mållinjen av försvarare.

Arsenal spelade bättre i början av den andra halvleken men utan att skapa några farligheter. I den 62:a minuten klev en snudd på osynlig Theo Walcott av och in kom Olivier Giroud. Bara tre minuter senare smällde det dock igen. United kontrade och bollen kom återigen till Rashford. Anfallaren höll i bollen och spelade bak till Herrera som kom helt ren med fart bakifrån. Avslutet tog i bröstet på Kosicelny och styrdes in i mål bakom en ställd Petr Cech.

Målet gav United energi igen – då var det Arsenals tur att chockera. Welbeck avslutade från nära håll efter ett inlägg men de Gea räddade. Returen studsade dock ut till Mesut Özil som sköt bollen på volley, ner i marken och in i mål. Efter reduceringen handlade det mest och byten och gula kort. Giroud och Koscielny hade två nicklägen men närmare än så kom inte Arsenal.