Medlemmar: 8708 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Come on you Gunners!

Wenger vill undvika CL-kval

sön 24 apr 2016 kl 11:58

Arsenal möter Sunderland borta i eftermiddag och en seger är viktig för att slippa bli fyra och tvingas kvala till Champions League i höst.

Fyra omgångar återstår för Arsenal i ligaspelet. Sedan är säsongen över. The Gunners möter Sunderland på Stadium of Light under eftermiddagen (kick off 15.05) och i och med att Manchester City vann stort igår behöver Wengers lag göra det samma för att hålla City bakom oss i tabellen.
Fransmannen vill även göra det för att slippa bli fyra i serien och därmed tvingas kvalspela för att nå Champions League.
- Det är svårt för man kan få möta lag (i kvalet) som är mitt i säsong eftersom de börjat redan i juni. Vi är ännu inte garanterade en topp fyra-placering så vi måste jobba för det. Manchester United kan gå ifatt oss och de kommer att slåss för det. Vi har svåra matcher, men det har de också. Vad som har förändrats genom åren är innebörden av intäkterna från Champions League, de är inte så stora längre. De var viktiga för oss under en period, säger Wenger till Arsenal.com.

Arsenal har nu 63 poäng. City har 64, med en match mer spelat.
Mycket tyder på att matchen på Ethiad Stadium om två veckor avgör vilket av lagen som blir trea.
Men The Gunners bortamatch idag är knixig. Sunderland slåss för nytt kontrakt.
Å andra sidan har Arsenal statistiken på sin sida. The Black Cats har bara vunnit en av de 24 senaste ligamatcherna mot Arsenal. De fyra senaste matcherna på Stadium of Light har slutat med Arsenalsegrar.
Dessutom har Arsenal redan vunnit två gånger över Sunderland den här säsongen. 3-1 i ligan och 3-1 i FA-cupen.

Jack Wilshere kan vara med i Arsenaltruppen för första gången den här säsongen efter sin benskada. Däremot kommer inte Santi Cazorla, Tomas Rosikcy och Alex Oxlade-Chamberlain till spel.
I Sunderland finns frågetecken för Borini, Rodwell och Lens.

Matchen sänds på Viasat Fotboll/HD klockan 15.05.