Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det verkar inte bli något ytterligare coachsamarbete mellan Arteta och Wenger.

Är Arteta klar för City?

fre 6 maj 2016 kl 11:49

Arsene Wenger säger att det är troligt att Mikel Arteta slutar i sommar - och han stängde verkligen inte dörren för en Manchester City-flytt för spanjoren.

Det har varit en hel del surr om Mikel Arteta under våren. Rapporterna har sagt att mittfältaren ska lägga skorna på hyllan efter säsongen och istället kliva in i en tränarroll.
Spanjoren har jobbat med sina licenser på Colney.
Men ska man tro tidningarna så kommer inte 34-åringen att stanna i Arsenal.
Det har snackats om att Arteta ska gå till Tottenham och jobba ihop med Mauricio Pochettino - men det kanske hetaste ryktet är att han ska till Manchester City och jobba ihop med Pep Guardiola - som han känner väl från sina dagar hos Barcelona.

På dagens presskonferens fick Arsene Wenger frågor om Arteta. Och Fransmannen sade att han kan lämna Arsenal i sommar.
- Det är möjligt. Det är sant att hans kontrakt går ut. Och när hans kontrakt går ut så är det en bra möjlighet att tacka honom för det han gjort för klubben. Inte bara som spelare utan även som ledare, säger Wenger.
Och fortsätter:
- Jag vet inte vilken riktning hans karriär tar. Jag har hört om möjligheten (att gå till City), men jag vet inte. Han kan informera mycket bättre än vad jag kan. Han är fri att göra det han vill, och vill säkert ha lite tid att reflektera.

Kan han fortsätta att spela?
- Jag tror fortfarande han kan spela. De senaste månaderna har han kommit tillbaka till en väldigt god fysisk nivå så han är absolut i en position där han kan fortsätta att spela, säger Wenger.

Många undrar varför Arteta inte vill stanna och jobba i Arsenal - och varför inte klubben gör klart med honom. Wenger sade att Arsenal bara erbjuder att jobba för klubben när det finns roller att fylla. Han sade att det ännu inte är klart om det blir några luckor att fylla i sommar och att dörren alltid är öppen för Arteta.
- Jag utesluter inte det (att han blir Arsenalcoach), men det är alltid på samma sätt. Man vill att ens gamla spelare ska vara i klubben, men det som behövs är roller att fylla. Vi kan inte skapa konstgjorda roller, säger Wenger.
- Om du har coacher för U14, 16 och 18 som är väldigt bra så sparkar du inte bara ut dem för att göra plats för spelare som vill coacha. Om vi har luckor att fylla så har vi alltid gett spelare chansen som spelat här. Vi ska inte heller glömma bort att jag har gett många, många spelare chansen att utbilda sig här och ta sina licenser. Och senare kanske träna andra lag.