Medlemmar: 8780 st.

Chuba Akpom avgjorde matchen efter förspel av Nacho Monreal.

Akpom matchhjälte mot MLS All Stars

fre 29 jul 2016 kl 04:14

Trots att Didier Drogba gjorde sitt obligatoriska mål på Arsenal besegrade The Gunners MLS All Stars. Chuba Akpom avgjorde matchen i 87:e minuten.

Arsenal kom till spel med ett av de mest orutinerade mittbacksparen Arsene Wenger någonsin har ställt på banan. I Mertesackers, Koscielnys och Gabriels frånvaro var Chambers den enda etablerade mittbacken i truppen - men han inledde på bänken. Istället fick Rob Holding debutera, och han fick sällskap i mittlåset av Krystian Bielek. I övrigt var det ett relativt namnkunnigt Arsenal som inledde matchen. För MLS Allstars startade bland andra Kaka, Andrea Pirlo och Didier Drogba.

Det var Arsenal som inledde matchen bäst och The Gunners tog också ledningen i den elfte minuten. Ett missförstånd mellan mittbacken van Damme och målvakten Blake ledde till att Campbell fick öppet läge, men van Damme rev ner Arsenalspelaren och domaren pekade på straffpunkten. Campbell tog själv hand om straffen och placerade säkert in 1-0.

Arsenal hade inga större problem att stå emot MLS-lagets anfallsförsök, särskilt som matchen präglades av låg tempo och många felpassningar från båda hållen. Det var nära 2-0 vid ett par tillfällen, men Blake gjorde en fin räddning på ett tungt Elneny-skott och Walcott var inte riktigt vän med bollen i den här halvleken heller.

Strax före halvtid och innan han blev utbytt gjorde Drogba vad han normalt gör mot Arsenal - mål. Efter försvarsspel som till och med hade gjort Philippe Senderos generad fick ivorianen både en, två och tre chanser och till sist petade han in bollen bakom sin förre lagkamrat från Chelsea.

I andra halvlek inledde All Stars bäst, men i takt med att ett antal byten skapade uppehåll i matchen jämnade Arsenal ut spelet. En av Arsenals bästa målchanser i andra halvlek fick Holding, som för övrigt gjorde en gedigen debut i försvaret, då han nickade Granit Xhakas hörna just över.

Det blev två av Arsenals tio inhoppare som låg bakom segermålet. Nacho Monreal kom på en överlappning i straffområdet med tre minter kvar till full tid och framför mål hittade han Chuba Akpom som hade en smal sak att bredsida in 1-2 i öppen kasse. Matchen var avgjord.