Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger är på anfallsjakt.

Wenger: "Vi letar efter spelare"

fre 29 jul 2016 kl 11:15

Arsene Wenger är fortsatt på jakt efter en erfaren anfallsspelare. Han håller med om att Arsenals offensiva alternativ är för få.

Trots frånvaron av ett antal nyckelspelare lyckades Arsenal inatt besegra MLS All Stars med 2-1 i San Jose efter mål av Joel Campbell och Chuba Akpom. Trots segern och att en halv startelva är kvar Europa medger Arsene Wenger att Arsenal behöver värva ytterligare en anfallare.
- För tillfället har vi inte särskilt många valmöjligheter av rutinerade spelare anfallsmässigt. Vi ska inte glömma at vi fortfarande har några spelare hemma och några spelare som inte spelade idag, som till exempel Cazorla. Özil och Ramsey är hemma, och Giroud är inte heller här. Det finns alternativ men vi söker efter ytterligare en spelare, säger Arsenalmanagern.

Wenger är dock, föga oväntat, inte särskilt imponerad av pengakarusellen som just nu pågår i engelsk fotboll.
- Om man tittar på Premier League så ser vi att alla klubbar är extremt ambitiösa. När man ser checkarna alla skriver på är det ganska otäckt. Det är vad Premier League handlar om för tillfället.

Det har också talats om en ny försvarare, där särskilt tyske Shkodran Mustafi har nämnts som ett möjligt nyförvärv. I natt spelade nyförvärvet Rob Holding som ensam Arsenalspelare hela matchen och Wenger var nöjd med vad han såg.
-Han anpassade sig överraskade bra. Han läser spelet bra och förstår vad som händer. Han förutser situationer bra och det är en egenskap man inte ser så ofta hos så unga spelare.