Medlemmar: 8708 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger fick en trist start på säsongen.

Wenger: "Saknade erfarenhet i backlinjen"

sön 14 aug 2016 kl 21:17

Arsene Wenger menade att avsaknad av erfarenhet i backlinjen låg bakom Liverpools ryck.

Arsene Wenger var självklart besviken i intervjun med Sky Sports efter förlusten mot Liverpool.
- Vi spelade bra i första halvlek men hade otur att släppa in ett mål precis innan halvlek eftersom frisparken såg väldigt tveksam ut. Vi återhämtade oss inte efter det och fick sen betala för avsaknad av erfarenhet i backlinjen och att vissa spelare inte är redo för 90 minuter på den här nivån, sa Wenger till Sky Sports.

- Det är tungt efter den första halvleken där jag tycker vi skulle haft ledningen med ett eller två mål och tio minuter senare ligger vi under med 3-1. Vi kämpade till slutet men saknade lite stabilitet.
Wenger frågades om behovet av förstärkningar:
- Först av allt får vi tillbaka några spelare nu men vi jobbar också väldigt hårt för att få in en eller två spelare till. Det är alltid ett desperat läge eftersom det inte är så mycket tid kvar men det måste vara vettigt och addera kvalitet.

Han fick också frågan om behovet av att ibland behöva betala mer än vad man vill för en spelare:
- Ja det är vi beredda på och det har vi gjort förut också. Det handlar dock om att identifiera spelare och att de ska vara tillgängliga.

Laget blev utbuade av hemmapubliken efter förlusten:
- Det är en del av spelet. Det är självklart inte trevligt men vi har visat tidigare att vi har den mentala styrkan att klara det och studsa tillbaka, avslutade Wenger.