Medlemmar: 8698 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger efter matchen mot Liverpool.

Wenger: "Sättet vi svarar på avgör vår säsong"

fre 19 aug 2016 kl 21:42

Arsene Wenger vill se ett Arsenal som tar revansch efter fiaskot i premiären. Han hoppas på att spelarna tar chansen att vända besvikelsen till optimism.

Vice-mästaren Arsenal möter på lördagen regerande mästaren Leicester, och det är två pressade lag som ställer upp på King Power Stadium efter att båda lagen föll i premiären förra helgen mot Liverpool respektive Hull. Arsene Wenger är naturligtvis inte nöjd med resultatet mot Liverpool, men pekar ändå på positiva aspekter i matchen.
- Kvalitetsmässigt var det ingen katastrof. Vi inledde matchen som vi ville, och vi hade otur när de gjorde mål på frisparken precis före halvtid. Det gjorde att vi inte hade samma driv i andra halvlek. Efter paus tappade vi fysiskt då både Ramsey och Iwobi var skadade. Dessutom gjorde ett par misstag i försvaret som vi inte brukar göra, säger Arsenalmanagern till Arsenal.com.

För Arsenals del har veckan handlat om att ladda om för att kunna besegra Leicester.
- Vi har gått igenom matchen den här veckan. Vi har sett den, analyserat och gått igenom den med spelarna. Det handlar om att ta till sig obekväm fakta samtidigt som man inte sänks fullständigt så att man behåller viljan att lyckas i nästa match.

Förra säsongen överraskade Leciester alla, när laget med en tät defensiv och sylvassa anfall utklassade motståndet i Premier League och tog hen titeln. Wenger förväntar sig "mer av samma" från Claudio Ranieris lag även i år.
- Det känns logiskt att de spelar på samma sätt. När man har varit framgångsrik i sitt spel vill man fortsätta spela så. Särskilt när Musa har kommit in med sin fart, för det kan förstärka deras typ av spel. Vi måste försvara oss bra, utan att kompromissa med vårt eget spel. Vi vill spela på vårt sätt, så vi måste kombinera det offensiva spelet med anfallsspelet. Efter att ha släppt in fyra mål på hemmaplan är det viktigt att göra en bra insats defensivt.

- Vi vet att sättet vi svarar efter en besvikelse avgör vår säsong, men det är långt kvar. Det här är ett bra test för att se hur vi kan svara efter besvikelsen. 

Arsenal kommer till spel utan Gabriel, Ramsey, Iwobi, Gabriel, Mertesacker, Welbeck och Jenkinson på grund av skador. Dessutom har Wenger tidigare uppgett att det inte är sannolikt att både Giroud och Özil spelar mot Leicester. Däremot väntas Koscielny göra säsongsdebut i backlinjen.