Medlemmar: 8876 st.

Laurent Koscielny var tillbaka och höll tätt bakåt.

Mållöst i jämn drabbning

lör 20 aug 2016 kl 20:27

Fjolårets ligasegrare Leicester tog emot fjolårstvåan Arsenal. Båda lagen förlorade premiärmatchen och ikväll slutade den intensiva och jämna matchen 0-0.

Efter två skador i premiärförlusten mot Liverpool gjorde Arsene Wenger ett par ändringar i startelvan till bortamatchen mot regerande mästarna Leicester. Offensivt kom Santi Cazorla in istället för Aaron Ramsey och Alex Oxlade-Chamberlain ersatte Iwobi. Rob Holding fick förnyat förtroende men bredvid sig hade han nu Laurent Koscielny, tillbaka från semestern. Mohammed Elneny fick lämna plats för Granit Xhaka, som gjorde sin första start för klubben.

Den första halvleken var jämn och höll högt tempo, men ganska chansfattigt. Arsenals bästa chans kom efter dryga halvtimmen då Cazorlas frispark studsade precis framför Kasper Schmeichel som tvingades att styra bollen till hörna. Leicester fick ett bra läge efter 42 minuter då en djupledsboll sånär nådde Jamie Vardy. Petr Cech var först på bollen men kunde bara styra bollen ut mot Danny Drinkwater. Koscielny hann dock före med en tå i sista stund, möjligheten försvann och halvleken slutade mållös.

Matchbilden i andra halvlek var densamma som i första. Spelet böljade fram och tillbaka i högt tempo, men utan de riktigt farliga målchanserna. Hector Bellerin fick till ett tungt direktskott efter 58 minuter men tyvärr mitt i mål och Schmeichel kunde plocka bollen utan större besvär.

Med drygt kvarten kvar kom Wilshere och Özil in istället för Xhaka och Cazorla. Fem minuter senare kom också Giroud in för Oxlade-Chamberlain. Med tio minuter kvar fick Walcott ett bra läge men Leicesterförsvarare kunde täcka avslutet till hörna. Arsenal pressade på för ett ledningsmål mot slutet men i den 88:e minuter ropade Leicester på straff efter att Musa ramlat i kamp med Bellerin och på tilläggstid hade Leicester de bästa lägena. Det slutade dock 0-0 i mötet mellan förra säsongens etta och tvåa.