Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Shkodran Mustafi är snart en Arsenalspelare. Han och Lucas Perez väntas presenteras i dagarna.

Mustafi: "Özil övertygade mig snabbt"

mån 29 aug 2016 kl 11:58

Arsenal har inte offentliggjort övergången än - men Shkodran Mustafi säger i en intervju till Sky att han är klar för Gunners och att Mesut Özil övertygade honom snabbt.

Arsenal väntas få alla papper klara först i morgon då det är bank holiday i Engand idag och först då kan man presentera de båda nyförvärven Lucas Perez och Shkodran Mustafi.
Den tyske mittbacken har dock själv bekräftat för tyska Sky att han är klar för Arsenal.
Och på frågan om Arsenals tyskar Per Mertesacker och Mesut Özil pratat med honom före övergången säger han:
- Jag har inte snackat med Per än, för jag har inte träffat honom på ett tag. Men jag har snackat med Mesut. Han har berättat allt. Jag vet hur klubben är, hur den sköts. Allt han sade var positivt. Jag övertygades snabbt.

Även Wenger kommenterade duon efter 3-1-segern mot Watford om i lördags.
- Jag tror att de kommer igång båda två. De har haft sina läkarundersökningar. Vi behöver göra klart pappersarbetet och jag vet inte exakt när vi kommer att gå ut med det. Jag tror att det blir i början av veckan.

Shkodran Mustafi:
- Arsenal är inte den typiska engelska klubben som spelar typisk engelsk fotboll utan den fotboll som jag gillar. Det är den fotboll som vi spelar i Spanien och i tyska landslaget, med bollen på marken där man går framåt med passningar. Jag visste snabbt att det var hit jag ville gå och det behövdes inte mycket för att övertyga mig.
- Det är en storklubb med fin historia. En klubb som alltid är med där uppe och spelar i Europa också. Det är vad som är viktigt för mig, att jag tar steg i rätt riktning.

Kontraktet med Mustafi ska vara på fem år.