Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Perez är klar - debuterar han mot Southampton den 10 september?

Perez: "Ett stort steg i karriären"

tis 30 aug 2016 kl 17:20

Lucas Perez är klar. I sin första intervju sedan övergången säger anfallaren att flytten från Deportivo La Coruna till Arsenal är "ett stort steg i karriären".

Idag på eftermiddagen presenterade Arsenal Lucas Perez - klubbens fjärde nyförvärv den här sommaren. Den spanske anfallaren kommer från Deportivo La Coruna.
Övergången sägs kosta Arsenal £17 miljoner.
För Arsenal.com berättar 27-åringen om känslorna efter att affären blev klar.
- Jag är väldigt glad. Det är ett stort steg i min karriär att komma till en klubb med sådan här historia och kvalitet som Arsenal har och få spela i Premier League och Champions League. Jag är stolt över att vara här.

Perez säger att han först hörde om Arsenals intresse i början av transferfönstret - sedan har allt gått fort den senaste veckan.
- Jag blev väldigt stolt när jag hörde att de var intresserade. Som vanligt i fotboll behöver klubbarna se över vad de behöver, men de visade verkligen att de ville ha mig när de kontaktade mig. Sedan gick det fort i slutet av fönstret så att det kunde bli officiellt.

Vad var det som attraherade dig mest med Arsenal?
- De är ett fantastiskt lag som slåss om titlarna och spelar i Europa. En jätteklubb. De har några fantastiska spelare och attraherar alla spelare. Vad skulle du säga är skillnaden mellan La Liga och Premier League?
- Jag tycker Premier League är mer intensiv och matcherna är från början till slut. Det är mer kontringsfotboll. I Spanien är det mer taktiskt och kanske är spelet inte snabbt som i Premier League.

När Perez ska beskriva sig själv som spelare och vad vi gooners kan förvänta oss säger 27-åringen:
- Jag är en snabb spelare. Jag gillar att kombinera med mina medspelare. Jag vill inte måla in mig själv i ett hörn, jag hoppas Arsenalfansen kan se själva hur jag är och tycka om att titta på mig.
Du har spelat både till vänster och på topp. Vad föredrar du?
- Jag har spelat mest forward i min karriär, men kan anpassa mig till alla fyra positionerna i anfallslinjen. Jag föredrar att spela striker, men har inga problem med de andra positionerna.