Medlemmar: 8698 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Näste man in - shkodran Mustafi är nu också Arsenalspelare.

Nu är även Shkodran Mustafi klar

tis 30 aug 2016 kl 22:36

Det är fart i Arsenals transferfönster idag. Precis när Perez-nyheten svalnat en smula kastade The Gunners ut nästa nyförvärv- Shkodran Mustafi är också klar.

Den andra spelaren som alla Arsenalfans satt och väntade på är nu också klar. Arsenal.com meddelade ikväll att Shkodran Mustafi ansluter från Valencia.
24-åringen kostar Arsenal någonstans runt £35 miljoner att köpa loss från den spanska klubben.
Kontraktet är på fem år - enligt mediauppgifter.
Arsene Wenger säger så här om dagens andra nyförvärv:
- Han är i rätt ålder. Han har bra erfarenhet. Det är en väldigt fokuserad spelare som kan hantera bollen också. Vi har köpt en mycket bra spelare, men har förbett bra för framtiden.

Mustafi är född i Tyskland men har makedonska/albanska rötter. Efter att lirat i smålklubbar som ung kom han till Hamburg 2006 där han stannade till 2009. Mittbacken spenderade sedan tre år på Goodison Park utan att spela en enda A-lagsmatch. 2012 gick han vidare till italienska Sampdoria där han spelade två säsonger. Sedan sommaren 2014 har han tillhört Valencia där han utvecklats till en mycket bra mittback.

Han gjorde A-landslagsdebut 2014 för tyskarnas förbundskapten Joachim Löw tog ut honom till träningslandskampen mot Chile. När VM-truppen tog ut gallrades Mustafi bort, han var med i den första 30-mannatruppen, men när Marco Reus tvigades tacka nej fick mittbacken chansen.
I Brasilien-mästerskapet fick Mustafi lite speltid, mest som inhoppare, men blev senare i turneringen, som tyskarna vann, skadad.
I sommarens EM fick 24-åringen starta en match och göra ett inhopp när tyskarna tog sig till semifinal där det blev förlust mot Frankrike.
Arsenal har ännu inte offentliggjort vilket nummer Mustafi kommer att spela i.