Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger vill att WIlshere får sina matcher och kommer tillbaka till Arsenal och stannar resten av karriären.

"Hoppas han stannar resten av karriären"

fre 9 sep 2016 kl 12:54

Jack Wilshere lånades ut till Bournemouth. Men Arsene Wenger hoppas att mittfältaren stannar i Arsenal resten av sin karriär.

Den stora händelsen på transfer deadline day för oss Arsenalfans var utlåningen av Jack Wilshere till Bournemouth. På dagens presskonferens inför mötet med Southampton snackade Arsene Wenger en hel del om sin syn på den engelske mittfältaren.
Och att han troligen kommer spela i en mer offensiv roll under Eddie Howe.
- Personligen är det där jag föredrar att han spelar. Jag tycker att Jack Wilshere är en världsklasspelare. Han har en mycket bra fotbollshjärna, han förstår allt vad som händer på planen. Som farligast är han när han får bollen sista tredjedelen. Det är alltid synd när han spelar för djupt och för nära mål för jag gillar när han skapar chanser.

Tanken bakom utlåningen var att han skulle få spela regelbundet så att han kan komma tillbaka till den världsklasspelare han är.
Innan det bestämdes att Wilshere skulle lånas ut hade han ett samtal med Wenger.
Fransmannen berättar:
- Han var bekymrad att han inte skulle tillräckligt med speltid tidigt då han kände sig redo att spela. Jag kunde inte garantera det, därför togs det här beslutet. Jag tycker att det känns logiskt att ge honom tid att verkligen komma tillbaka normal tävlingsnivå. Han behöver spela och det kunde jag inte garantera honom.

Wenger menar att utmaningen för Wilshere inte är att visa att han är bra. Utmaningen är att visa att han kan spela matcher.
- Han ville spela matcher och jag kan förstå hans vilja. Vi ska inte glömma bort att han inte spelade förra säsongen. Han spelar i en position där man behöver spela matcher. Om du inte gör det på två säsongen och vill vara på toppen så måste du spela matcher. Det är viktigt att han får göra det den här säsongen.

Wilsheres kontrakt med Arsenal går ut sommaren 2018 - och när snackat kom om ett nytt avtal ska erbjudas sa Wenger:
- Jag hoppas att han stannar här hela sin karriär. Han är en världsklasspelare och han behöver inte bevisa för mig att han rätt kvalitet i Bournemouth. Han behöver bara komma tillbaka och visa att han kan spela på den här nivån.