Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mike Dean gjorde en katastrofmatch på Stamford Bridge ifjol. Diego Costa borde ha fått ett par röda kort - men istället visades både Gabriel och Cazorla ut.

Kan Arsenal bryta den trista Chelseasviten?

lör 24 sep 2016 kl 01:46

Wenger kallar Arsenals facit mot Chelsea de senaste åren för "obekvämt". Men The Gunners slå hål på Londonrival ikväll och bryta en nio matcher lång svit utan seger?

Arsenal vann för visso förra säsongens Community Shield-möte mot Chelsea på Wembley med 1-0 sedan Alex Oxlade-Chamberlain bombat in ett drömmål. Men om tittar på ligamötena de senaste säsongerna är det ingen rolig läsning.
Arsenal har inte slagit Chelsea på nio matcher.
- Kanske har vi ett hinder som vi måste övervinna. Det är vad man kallar för obekväm fakta, säger Wenger.

En gång i tiden - mellan 1995 och 2005 - så förlorade inte Arsenal på 19 matcher mot Chelsea. Det var tio Arsenalsegrar och nio kryss.
Nu har vi inte gjort mål på Chelsea på sex ligamöten.
- Jag förklarar det med att de har haft väldigt bra lag, säger Wenger.

Förra säsongens möten var kontroversiella. På Stamford Bridge fick Arsenal två röda kort. Först Gabriel och sedan Santi Cazorla. Nu hävdes brassens utvisning då det visade sig att Diego Costa filmade - och han stängdes av i efterhand.
Chelsea vann med 2-0.
I returen på Emirates vann Chelsea med 1-0 efter att Per Merestacker blev utvisad. Ett rött kort som för omväxlingens skull var korrekt.
- Spelarna vet om det. Vi måste ha elva spelare på planen. Självklart säger vi till dem att vi hade två olyckshändelser förra säsongen, men vi måste hålla oss disciplinerade.

En annan jobbig grej inför kvällens derby är domarvalet. Arsenal har aldrig vunnit när Michael Oliver dömt. På åtta matcher har The Gunners tagit fem poäng - fem kryss.
Chelsea å andra sidan har aldrig förlorat när Oliver dömt dem.
Läge att bryta den trenden också ikväll.