Medlemmar: 8889 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Stay or go - Wenger stänger inte dörren för fler år som Arsenaltränare.

Blir det nya Wenger-år?

sön 2 okt 2016 kl 12:27

Arsene Wenger firade 20 år som Arsenaltränare i helgen. Och på frågan om det blir ett 25-årsjubileum sade fransmannen: - Jag utesluter inget för jag vill jobba.

Det var, så klart, mycket fokus på Arsene Wenger, mer än vanligt, på presskonferensen inför Arsenals möte med Burnley. Den 1 oktober 1996 tillträdde han officiellt sin tjänst som manager för The Gunners. Det är 20 år sedan.
Nu fick Wenger från om det kan bli ett 25-årsjubileum också.
Svaret:
- Jag vet inte. Jag tycker att jag har en kvalitet och det är att jag har passionen för spelet. Och en annan som jag har är att jag alltid vill bli bättre imorgon än vad jag var idag. Om jag tittar tillbaka så är sättet jag leder laget på idag inte det samma som det var för fem år sedan. Hur länge kan jag hålla på? Jag vet inte.

Så du utesluter inte ett 25-årsjubileum?
- Jag utesluter inget för jag vill jobba. Och jag vill göra bra ifrån mig. Jag accepterar också att det kan ta slut imorgon. Det är en love story som du förväntar dig ska hålla i för evigt, men det kan ta slut när som helst.

Det har varit snack om att Wenger ska vara aktuell för det engelska förbundskaptensjobbet. Ännu en gång.
- Mitt mål är alltid att göra bra ifrån mig här, det här är min klubb. Om jag är tillgängligt en dag, varför inte? För tillfället är jag fokuserad på mitt jobb, säger Wenger.

Hans kontrakt med Arsenal går ut efter säsongen.